Teknikern har fått tillbaka glädjen: "Lagom nivå just nu"

Efter några år på lägre nivå flyttade den publikfriande teknikern Filip Ingemarsson tillbaka till HFK inför den här säsongen.

Filip Ingemarsson är tillbaka i grönvitt igen. Och formen är på uppåtgående. Senast, mot Hossmo, var Ingemarsson mycket duktig. Foto: Roelof Stroetinga

Filip Ingemarsson är tillbaka i grönvitt igen. Och formen är på uppåtgående. Senast, mot Hossmo, var Ingemarsson mycket duktig. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Fotboll2017-06-15 13:00

Filip Ingemarsson, som via Hultsfred hamnade i traktens dåvarande giganter Gullringen och sedermera även Vimmerby IF, har lämnat division sex-fotbollen och SK Lojal för att åter spela på ”högre” nivå.
– Det känns som en lagom nivå för mig just nu, säger Ingemarsson.

I ett Hultsfreds FK som blandat och gett under vårsäsongen har Ingemarsson stundtals glimtat till och visat att han återigen känner kärlek till sporten.
– Vi är ett riktigt bra gäng. Jag har fått tillbaka glädjen till fotbollen och börjar också komma in i spelet mer och mer.

Närmast väntar en viktig hemmamatch för HFK: jumbon Trekanten kommer på besök till Knektavallen. Och HFK är förvarnade.
– Vi måste veta vid det här laget att det inte finns några enkla poäng att hämta i den här serien.

Efter nio matcher har Ingemarsson och hans gäng vunnit tre, förlorat fem och spelat lika i en match. Total poängskörd: tio, som ger en niondeplats i den jämna tabellen. Vid vinst mot Trekanten hakar HFK på den övre halvan, vid förlust – då kan man ligga på nedflyttningsplats när omgången är färdigspelad.
– Jämnheten har varit vårt stora problem, både på individ- och lagnivå. För egen del gick det riktigt bra senast, men sämre för laget (förlust mot Hossmo, 1-3).

Hans tränare, Krister Borgh, håller med:
– Filip var riktigt duktig senast. Det syns att han varit på lägre nivå några säsonger men det finns mycket potential i honom.

Om motståndarna Trekanten, som bara snott åt sig en seger så här långt, vet varken Ingemarsson eller Borgh mycket.
– Jag har varken sett eller hört någonting om dem. Men det spelar ingen roll, vi måste fokusera på vårt eget spel, säger Ingemarsson.

Borgh:
– Vi måste börja vinna nu, det måste lossna för oss. Mot Hossmo spelade vi väldigt bra offensivt långa stunder, det ska vi bygga vidare på. Oturen grinade oss lite i ansiktet i den matchen.
– Poängen måste man kriga för. Det finns inga lätta matcher i serien, det vet vi om.

I truppen saknas Christopher Einarsson på grund av avstängning och Axel Henriksson är otillgänglig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!