Tennissiffror när de vann derbyt: "Spelade bra"

På förhand var det ett ovisst och ett förmodat jämnt derby. Så blev det inte. Södra Vi var klassen bättre än Djursdala och vann med tennissiffrorna 6–1 på Dalavallen.

Anton Brorsson var i fokus i derbyt. Han gjorde hattrick när Södra Vi vann med 6-1.

Fotboll2020-09-27 18:41

Kamp, kamp, kamp. Det var ett mantra som var återkommande i snacket inför division fem-derbyt. Och visst blev det kamp – men bara i en halvlek. Sedan var det ingen diskussion. Södra Vi körde över DSK och är nu på allvar med i jakten på en kvalplats till division fyra.

– Vi gjorde en väldigt bra match, rakt över, säger tränaren Peter Magnusson.

Han var med rätta nöjd och belåten över lagets insats.

Storsegern till trots dröjde det länge innan det första målet föll. Efter ett fint kombinationsspel hittade Tarek Bayazid rätt bakom den utmärkt spelande Andreas Brodin i slutminuterna i den första halvleken. DSK-målvakten gjorde flera fina parader i matchen, inte minst första 45 minuterna.

– Jag tycker vi gör det bra i första och då ligger vi rätt i position och bjuder upp till match. Sen gör vi för många felbeslut och orkar inte riktigt. Det ser ut som att vi är för dåligt tränade, säger Djursdalas tränare Patrik Nilsson, som samtidigt passar på att berömma Södra Vi för en bra match.

– De är starka när det blir den här typen av spel, med öppna spjäll fram och tillbaka. De är vassa i omställningarna.

Derbyt avgjordes första kvarten efter paus, då skyttekungen Anton Brorsson gjorde tre raka mål, varav ett på straff.

– Det var viktigt att vi fick gå in med ledning i pausen – och skönt att gå göra lite mål igen, sa Anton med ett leende.

4–0 blev till 6–1 till slut för de blåvita. Detta efter två mål av Adrian Mathiasson för SVIF och ett straffmål av Simon Lennartsson i DSK.

För gästerna innebär segern att de har samma poäng som tabelltrean Hultsfred och bara ett mål sämre i målskillnad – med en omgång kvar av serien. En kvalplats ligger i potten.

Djursdala har ett knivigt läge, med bortamatch mot seriesuveränen IFK Oskarshamn kvar. Just nu ligger laget på kvalplats neråt.

I derbyt var Andreas Brodin, Alexander Sandberg och Daniel "Bränna" Gustafsson bäst. I Södra Vi var det bra rakt över, där målskyttarna var mest framträdande tillsammans med Albin Envall.

Djursdala hängde med hyfsat i den första halvleken i derbyt mot Södra Vi, men hade inte en chans efter paus.