Thuresson frälste VIF mot Kinna

Länge var det en historia vi sett förut. Men Rickard Thuresson fixade ett nytt, efterlängtat slut. "Thures" dubbel sista kvarten gav 2-0 mot Kinna. - Jävligt rättvist, sa en lättad anfallare efter matchen.

Vimmerby tog en skön skalp i och med 2-0 hemma mot Kinna.

Fotboll2011-06-03 06:49

Med all säkerhet var 2-0 mot Kinna Vimmerby IF:s skönaste seger på mycket mycket länge.
VIF var tolv minuter ifrån att för tredje hemmamatchen i följd gå av planen mållöst. Då klev Rickard Thuresson fram. 1-0 i 78:e. 2-0 i 86:e.
Det finns rättvisa i fotboll.
- Jävligt rättvist. Vi behövde poängen för att haka på. Det är skönt att vi gör första målet för en gångs skull, menade VIF-anfallaren.

Lasse räddade straff
VIF var dock illa ute mot Kinna, som kom till ett soligt och blåsigt Vimarvallen utan förlust, under matchens tjugo första minuter. Kvicka och skickliga omställningar vållade problem för hemmaförsvaret, där Kinna ofta hittade ytor mellan ytterback och innerback.
Som i den elfte minuten då Ola Lindblom tryckte ned högeryttern Linus Larsson bakifrån. Straffen kändes given.
Skytteligaledaren, tillika lagkaptenen, Magnus Nilsson Allén klev fram - men Lasse Gustavsson gick rätt och räddade straffen via sin vänstra stolpe. Bra straff, fantastisk räddning.
Första halvlek var högst underhållande. Två lag som både ville och kunde anfalla. VIF - som kunde flyttat upp sitt innermittfält ännu mer och växlat kant oftare - tog sig efter hand och skapade ett antal vassa lägen före halvtid. "Thure", het matchen igenom, hade två lägen där han fick slänga sig fram, och tappade därmed kontrollen på avsluten.
0-0 i paus kunde lika gärna ha varit 2-2.