Thuresson inför derbyt: "De har kniven mot strupen"

Toppmöte och derby. Snacka om att det står mycket på spel i fredagskvällens derby mellan Vimmerby och Gullringen. Vi tog tempen på VIF:s nyckelspelare Rickard Thuresson inför kraftmätningen.

Rickard Thuresson har gjort fyra mål för VIF hittills den här säsongen.

Rickard Thuresson har gjort fyra mål för VIF hittills den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-09 19:15

– Stämningen i laget är jättebra nu inför fredagens drabbning. När det gäller spelet på planen så har vi roterat mycket folk, och många har gjort det bra. Dessutom är det roligt att "Moj" (Mojeb Abdul Majed) nu är klar för spel samt att Ludde (Ludwig Strömbom) är tillbaka efter skada.

Vimmerbylaget är obesegrade hittills och vann senast mot Tranås med 4–2.

Vad är det som ligger bakom er fina start på säsongen?

– Vi har gjort det bra och visat fin lagmoral i många matcher som vi vänt och vunnit. Sedan har vi mött många av de mediokra lagen i den undre halvan av tabellen. Däremot har Tranås varit bäst hittills, ihop med Gullringen förstås som också har gjort det bra.

VIF har alltså tagit 19 poäng så här långt, mitt emellan serieledande Tranås FF (21) och tredjeplacerade Gullringens GoIF (17). Vimmerby har dock en match mindre spelad, då matchen mot Tenhults IF i maj avbröts efter den omtalade incidenten mellan två av spelarna.

Vad tror du om matchbilden på fredag, och vilket lag kommer ta tag i taktpinnen?

– Gullringen har några spelarkvaliteter, likaså vi, så det kommer bli jämnt. Vi får helt enkelt se, de har kniven mot strupen, säger Thuresson, som själv har presterat starkare än vad han trodde på förhand.

– Tja, jag har gjort fyra mål i de senaste fyra matcherna, och det är ju alltid kul. Däremot känns det ju att man blir lite söligare (långsammare) med åren, men man får lösa det genom bra spel och att göra mål nån gång ibland.

Vimmerbytränaren Patrik Gunnarsson ser lagets rutinerade forward som en nyckelfigur i derbyt.

– Han har en viktig roll i laget med den rutin, styrka och fysiska form han har, säger Gunnarsson som också gläds åt att truppen breddas ännu mer.

– Det känns jättebra förstås, de är ett par härliga tillskott. "Ludde", som har sett rapp och bra ut under träningarna, är nästan fullt tillbaka och "Moj" kommer finnas tillgänglig efter helgen.

Vilket lag har störst press på sig inför derbyt?

– Man kan vrida och vända på det flera gånger. Om de ska vara med i guldstriden så behöver de ett bra resultat, och ett derby är ett derby. Det ska bli roligt att coacha laget under fredagens match.

• Vi direktsänder fredagens derby på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Sändningen startat klockan 19:20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!