Thuresson matchvinnare i VIF

Vimmerby har blivit ett vinnande lag i division tre fotbollen. På lördagseftermiddagen tog man sin andra raka seger, den här gången borta mot Nässjö med siffrorna 2-1.

Målskytt. Rickard Thuresson avgjorde för Vimmerby i bortamatchen mot Nässjö. VIF vann med 2-1 efter två mål av Thuresson.

Fotboll2007-05-21 06:33

Skogsvallen i Nässjö var under all kritik, det medförde att spelet inte var av högsta kvalité denna eftermiddag. Nässjö inledde matchen bäst och pressade stundtals tillbaka Vimmerby, dock utan att skapa några särskilda farligheter. Trots det lilla övertaget för hemmalaget kunde VIF ta ledningen fram till 1-0. Johan "Buken" Karlsson vände bort en försvarare i straffområdet och prickade stolpen, på returen kunde Rickard Thuresson påpassligt göra ledningsmålet.
Strax därefter hade Vimmerby ännu en boll över mållinjen, efter vissa tveksamheter blev målet bortdömt för offside.
Andra halvlek fortsatte precis i samma stil som den första. Nässjö förde spelet men hade förfärligt svårt att skapa några farligheter. Spiken i kistan kom med cirka tjugo minuter kvar att spela. Återigen var det Rickard Thuresson som förpassade bollen i mål, den här gången framspelad av Carl-Martin Nilsson. Sista kvarten spelade Vimmerby sen riktigt bra. Bland annat hade Johan Runesson hade ett par farliga frisparkar och Christian Simonsson ett farligt distansskott. Därför kom hemmalagets reducering med sju minuter kvar av matchen ganska ologiskt, Johan Palmqvist var målskytt. Nässjö förmådde inte att skapa ytterligare chanser i matchen och Vimmerby tog alltså sin andra raka trepoängare.