Thuresson planens gigant i derbyt: "Han gör sin bästa match"

Djursdala tog en efterlängtad seger i derbyt mot Södra Vi. Bäst på planen? Det var nog ändå reslige Isack Thuresson som fick stora lovord av tränare David Henriksson efter 2–1-triumfen. "Han gör sin bästa match i DSK-tröjan."

Isack Thuresson var planens gigant i derbyt mot Södra Vi.

Isack Thuresson var planens gigant i derbyt mot Södra Vi.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-08-16 21:44

Om det är så låter vi vara osagt. Men vi kan definitivt konstatera att han var planens gigant denna sköna fredagskväll på Dalavallen.

Med sitt smarta spel stoppade han många SVIF-anfall, och var därtill med och byggde upp till DSK:s egna.

I slutminuterna hade Thuresson en egen liten show nere vid hörnflaggan, där han lyckades döda mycket tid av de få minuterna som återstod.

– Det visar att han är en intelligent fotbollspelare. Det är inte alla som förstår när man skriker på de att dra sig ned mot hörnflaggan, säger David Henriksson, tränare i DSK med ett skratt.

– "Isse" är en fantastiskt duktig fotbollspelare. Jag tycker nog faktiskt att det här är hans bästa match i DSK-tröjan.

Thuresson själv blev smickrad över lovorden:

– Haha, det är väldigt kul att höra såklart, säger Thuresson med ett leende.

Det såg ut som att du trivdes på planen den här matchen?

– Ja, det var relativt kul att spela. De (Södra Vi) spelar inte så mycket via mitten, jag tycker vi försöker med det mer, och det blir jobbigt att springa upp och ned. Det såg kanske bättre ut än vad det kändes för egen del. Det kändes rätt segt.

Efter första halvlek hade DSK en 2–0-ledning efter att Ludvig Lundqvist satt en omdiskuterad straff, och ett kyligt avslut av Ahmed Ibrahim.

I den andra halvleken växte SVIF in i matchen och fick också in en reducering genom Adrian Mathiasson som utnyttjade slarv från DSK-försvaret.

Hur skulle du sammanfatta matchen?

– Vi gör en otroligt bra förstahalvlek, som vi gjort hela säsongen. Sen sjunker vi ner i skorna fullständigt när de gör sitt mål. Men i den här matchen lyckas vi hålla ifrån. Nu vet vi att vi kan göra det, konstaterar Thuresson.

undefined
Målskyttarna Ahmed Ibrahim och Ludvig Lundqvist kramar om varandra efter den förstnämndes mål.

Nu har DSK ett ganska behagligt antal poäng ner till de två sista platserna i tabellen, som innebär direkt nedflyttning.

– Jag tycker vi förtjänar mer efter våra insatser. Så det är skönt att vi plockar en seger igen. Och det är extra gött att vi har tagit sex av sex poäng mot Södra Vi i år.

David Henriksson är noga med att påpeka att det inte finns läge för någon känsla av trygghet.

– Vi måste fortsätta jobba stenhårt, vi kan inte tro att det är klart. Vi vill såklart inte hamna på kvalplatsen heller. Nu ska vi försöka avancera uppåt i tabellen.

På förlorarsidan var det såklart inte lika glada miner.

SVIF-tränaren Peter Magnusson tycker att hans gäng inledde matchen bäst, men går ned sig efter straffen som kom efter drygt tio minuters spel.

Och straffen var han inte nöjd med. Södra Vi-keepern Pontus "Poppe" Holm gick ut för att ta bollen och i samband med detta föll DSK-anfallaren Simon Henriksson i backen.

– Jag brukar inte kritisera domaren, men från min position är han (Holm) först på bollen, säger Magnusson.

Fick du någon förklaring av domaren?

– Han sa att han (Holm) är först på bollen men att han ramlar över honom i andraläget. Då vet jag inte vad han menar. Det är en hårt dömd straff och det är inte vad vi behöver i det läget. Det sätter sig mentalt och vi får inte någon medvind på det.

Magnusson vill trots förlusten lyfta sitt lags insats i den andra akten.

– Vi tar med oss andra halvleken. Vi försökte störa de med lite fler folk längre fram, och fick in ett mål. Min bedömning är att vi är värda en poäng efter den.

Ni är i ett tufft läge nu. Hur går tankarna?

– Det är bara att ta en match i taget. Har vi samma inställning kan vi ta fler poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!