Thuresson räddade poäng inför storpublik på Gullemon

Det var upplagt för derbyfest. Solsken, mycket folk och två lag sugna på tre poäng. Gullringens missade chanser inledningsvis blev för kostsamt och hemmalaget fick nöja sig med en pinne efter fulltidsresultatet 1–1. – Vi ska döda matchen efter en kvart, säger GoIF-tränaren Peter Hellenstierna.

614 personer hade tagit sig till Gullemon för att se derbyt mellan Gullringen och Tuna i division 4. Matchen slutade 1–1. Foto: Roelof Stroetinga.

Fotboll2017-08-18 20:31

Derbyt på Gullemon inleddes med några riktigt fysiska bataljer. James Weber kom väldigt sent in i en tackling och redan efter två minuter utdelades kvällens första varning. Detta skulle bli ett signum för hela matchen och det delades gång efter vartannat ut några bryska tacklingar från båda lagen.
– Det är precis såhär det ska vara i derbyn. Så länge man inte kör med skadebenägna tacklingar är det inte så farligt, tycker Tuna-tränaren Stefan Carlsson.

Den första kvarten var det Gullringen som skapade de kvalitativa målchanserna. James Weber nickade bland annat i stolpen och hade ytterligare något läge att trycka dit ledningsmålet.
– Med tanke på lägena vi har första 15 minuterna skulle vi haft 2– eller 3–0. Det är på den sista tredjedelen vi inte riktigt fick till det. Avsluten hamnade utanför ramen, menar Peter Hellenstierna.
Om det var fysiskt från båda lagen var det även ytterst dålig kvalité på passningsspelet i den första halvleken.
Båda lagen slog bort allt för många enkla pass och detta ledde till att första 45 slutade mållöst. Adrian Mathiasson hade en het chans för gulsvart innan halvtid men Mikael Karlsson räddade Tuna med en riktigt fin benparad.

I den andra halvleken inledde gästerna helt klart piggast, men det var likaså där det lilla sista som saknades.
I stället vände det åt andra hållet och Mikael fick återigen stå för en svettig räddning när Gullringens Isack Thuresson höll sig framme med pannan.
– Han räddar oss med några fina räddningar i matchen. Han inledde lite svajigt men han rätar till det ju längre matchen går.

Tuna var det lite mer spelförande laget första hälften av andra halvlek och det skulle till slut ge utdelning. I den 67:e minuten rullade en boll ut från GoIF:s straffområde och där fanns Martin Carlsson som klippte till med en stenhård vrist. Bollen gick tätt in vid Marcins högre stolpe och 1–0 till Tuna var ett faktum.
– Det är en jävla kalasträff, menar Carlsson.

Hemmalaget vek dock inte ner sig utan istället tändes en gnista. Efter flera missade målchanser under matchens gång fick Gullringen till slut jubla.

I minut 74 stötte Isack Thuresson in kvitteringsmålet på en andraboll efter en frispark.

Gullringen hade till slut fått sitt mål och det var vitalt för det skulle ge dem en poäng i denna derbymatch.

Matchen slutade 1–1 och de båda lagen broderligt dela på poängen.

– Förutom den första kvarten så speglar slutresultatet matchen. Vi spelar lite för omständigt i andra och där av får de sitt mål. Men det är bara att ta nya tag, säger Hellenstierna.
Stefan var nöjd med en Tuna-poäng och berömmer hela laget för sin insats.

Martin Carlsson gjorde 1–0 för Tuna men Gullringen låg på och fick till slut utdelning.