Tidig seriefinal med mycket på spel för Kisa

Att prata om seriefinal efter tre omgångar brukar vara lite överdrivet. Med enkelserie i år är det dock extremt mycket som står på spel när Kisa tar emot IFK Motala hemma på onsdagen. "Varje match är som en final", säger KBK-tränaren Greger Johansson.

Kisa BK spelar en viktig match mot IFK Motala på onsdag.

Kisa BK spelar en viktig match mot IFK Motala på onsdag.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-08-24 16:00

Det är två lag som står på sju poäng och samma målskillnad och toppar serien efter tre omgångar som möts på Kisa IP på onsdagen. Båda lagen kommer dessutom från matcher där de tappade poäng sent. Kisa släppte in 2–2 mot Hemgårdarna minuterna från slutet och IFK Motala fick se Rimforsa kvittera till 4–4 på övertid.

Ni besegrade Rimforsa med 42 nyligen. Talar det för er mot IFK?

– Det går inte att dra så stora växlar utifrån det. Det kan vara tillfälligheter som avgör i en enskild match, säger Greger Johansson som däremot ser en fördel i att Kisa är tillbaka på hemmaplan.

– Vi har spelat två raka bortamatcher på naturgräs på sistone så det ska bli skönt att spela hemma på vårt konstgräs igen. Det borde vi kunna utnyttja. Sedan har vi spelat bra i stora delar av matcherna så här långt, men haft en del svackor under vägen. Kan vi göra 90 riktigt bra minuter nu så borde vi ha bra chans.

Kisa saknade tre spelare senast. Kevin Dahl är tillgänglig igen och Philip Wahl är åter efter sin avstängning. Däremot är Robin Hamrén fortsatt borta på grund av ljumskproblem och Laurenzo Douglas Larky avstängd efter att ha fått rött kort senast.

– Vi har en bred trupp och är inte beroende av några enskilda spelare den här säsongen känns det som. Det borde gynna oss när det blir ganska tätt matchande framöver, säger Greger Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!