Tidig utvisning gjorde det tufft för VIF

Underläge och till råga på allt en tidig utvisning. Nä, Vimmerby IF fick en jobbig start borta mot IFK Oskarshamn. Men reste sig och var nära att hämta ifatt: "Jag är jättenöjd med killarnas moral", säger Patrik Gunnarsson efter 3–2 i näbben.

Selatin Shaljanis satte två fullträffar mot IFK Oskarshamn.

Selatin Shaljanis satte två fullträffar mot IFK Oskarshamn.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-18 15:10

Vimmerbytränaren fick trots förlusten bra svar, med seriestarten vinkande runt hörnet om några veckor. 

– Med tanke på att vi hade flera tongivande spelare borta, en spelare utvisad (Belmin Hrustic) och 0–3 en bit in på den andra halvleken, så är det väldigt starkt att komma igen så som vi gjorde. Vår andra halvlek är riktigt bra och den vinner vi också med 2–1. 

Vad hände vid utvisningen?

– Det hade gått runt 20 minuter när Belmin träffade bollen och samtidigt foten på en av deras spelare. Vi trodde på sin höjd att det kanske skulle bli en frispark till Oskarshamn, så blev det rött kort istället. Det kändes väldigt hårt, säger Patrik Gunnarsson. 

Hrustic ersattes av Gustaf Johansson på målvaktsposten och VIF fick spela med en man kort i runt 70 minuter. IFK hade med sig 2–0 in i paus som blev till 3–0. Det sänkte inte Vimmerby, tvärtom.

– I andra lyckas vi stänga ner ytorna för dom och vi visar en jäkla kämpaglöd med det här ganska unga laget. Vi startade till exempel med Cevin Carlsson, som är född 2008. 

Selatin Shaljani gav nerv till matchen då han reducerade till både 3–1 och 3–2. Närmare än så kom inte Vimmerby.

– När det blir så här kan det rinna iväg, därför är det skönt att konstatera att vi gör det så bra i andra halvlek.

Gunnarsson hyllade hela laget för insatsen efter paus. Innan seriestarten väntar nu genrep mot Hjulsbro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!