Tidigare Blåvitt-mittback klar för HIF

Sist i allsvenskan – nu rustar Helsingborgs IF. Klar för klubben är Thomas Rogne. "Jag är otroligt stolt över att skriva på för en så fin förening som Helsingborgs IF", säger 32-åringen i en kommentar på klubbens hemsida.

Thomas Rogne, här i IFK Göteborgs tröja, är klar för Helsingborgs IF. Arkivbild.

Thomas Rogne, här i IFK Göteborgs tröja, är klar för Helsingborgs IF. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2022-07-01 17:02

Mittbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2,5 år.

"Det är en klubb som hör hemma i den övre delen av svensk fotboll och det ser man när man är på Olympia, en fantastisk arena med fantastiska fans och support. Jag hoppas att jag kan hjälpa laget så mycket som möjligt. Först och främst med professionalism, vinnarmentalitet, erfarenhet och ledaregenskaper. Det har varit en svår säsong men jag har stor tilltro till att vi kan vända trenden och säkra en plats i allsvenskan även nästa säsong", säger Rogne i en kommentar på HIF:s hemsida.

Norrmannen är ett bekant ansikte för den allsvenska publiken då han tidigare spelat för IFK Göteborg.

Rogne spelade senast för grekiska Apollon Smyrnis och har dessförinnan, efter Blåvitt, även spelat för polska Lech Poznan.

"Vi är glada över att få in en erfaren mittback i en bra ålder. Thomas kommer att bidra med ledaregenskaper och rutin i en lagdel där vi idag har unga spelare. Han får nu drygt två träningsveckor på sig att lära känna laget och komma in i gruppen innan han blir spelklar", säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Rogne är spelklar för sin nya klubb den 15 juli.

HIF är sist i allsvenskan och står på fem poäng efter tolv spelade omgångar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!