Tidigt baklängesmål fällde ÅFF

Ett formsvagt Åtvidabergs FF gick en tuff match mot topplaget Utsiktens BK. Ett tidigt baklängesmål gjorde att ÅFF aldrig var riktigt nära.

Arkivbild. Tor-Arne Fredheim besviken efter lördagens förlust mot Utsikten

Arkivbild. Tor-Arne Fredheim besviken efter lördagens förlust mot Utsikten

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-07-06 19:30

Topplaget Utsiktens BK tog ledningen redan i den 18:e minuten genom Albin Skoglund och målet satte tonen för hela matchen. ÅFF hade svårt att komma tillbaka och att matchen vanns av Utsikten var ett helt rättvist resultat.

– De är ett nummer för stora för oss över 90 minuter så är det. Sen tror jag att om vi inte bjudit på 2–0 hade vi kunnat hämta in det här. När Utsikten får spela på resultatet kommer vi inte åt dem tyvärr, säger ÅFF:s tränare Tor-Arne Fredheim efter tremålsförlusten på Ruddalens IP.

ÅFF inkasserade ytterligare en förlust och läget börjar se alltmer prekärt ut för östgötarna. Efter 16 matcher står laget på en niondeplats med 20 poäng, endast fyra poäng från IFK Värnamo på negativ kvalplats. Men stämningen och beslutsamheten att klara sig kvar ska det inte vara något fel på.

– Inga problem med stämningen alls, vi visste att detta skulle bli en tuff match men vi trummar på. Vi är inget lag som ska slåss i toppen men vi kommer att klara oss kvar , beskriver ÅFF-tränaren.

Nu väntar en knapp månads uppehåll innan ÅFF spelar nästa match hemma mot jagande IFK Värnamo.

– Vi återsamlas måndag den 22:a juli. Jag hade önskat lite kortare ledighet men kunde tyvärr inte göra något åt det när jag kom in. Det är bara hoppas att spelarna sköter sommarträningen och att vi får tillbaka Zev (Taublieb) och något ytterligare tillskott till dess. Då kommer vi klara oss kvar.

– Vem som nyförvärvet blir är inte klart än, vi är intresserade av Courtrai Jeronei men det är inte alls säkert att det blir just han. Främst behöver vi få in någon på mittfältet men även backlinjen är tunn, avslutar Fredheim.

Matchfakta

Division 1 Södra Herr Omgång 16

Utsiktens BK–Åtvidabergs FF 3–0 (1–0)

Målskyttar: Albin Skoglund (18), Lucas Hedlund (58), Andreas Jernarp (90+4)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!