Tillbaka i hetluften och matchvinnare direkt

Andra A-lagsmatchen för säsongen. Vad gjorde det. Axel Norbro slog till med två mål och såg till att Frödinge tog en skön seger med 2–1 borta mot Gamleby.

Frödinge tog en skön seger borta mot Gamleby med 2-1.

Fotboll2023-05-25 21:24

Gamleby-FBSK 1–2

Frödinge går starkt i sexan i år. Mot Gamleby var det Axel Norbro som klev fram och grundlade segern. Han är nyss hemkommen från studier i USA och gjorde bara sin andra match för säsongen.

Efter en mållös första halvlek slog han till med två mål i början av andra halvlek.

– Jag fick chansen som innermittfältare den här gången. Det är lite ovant, men fungerade ändå rätt bra.

Hur gick målen till?

– Det första kom efter en dribblingsräd där jag tog mig förbi tre motståndare och sköt. Sedan fick jag en bra passning från Alex Gunnarsson och lyckades hitta krysset.

FBSK släppte sedan 2–1, men höll ändå undan säkert.

– Laget känns riktigt starkt och det är flera av spelarna som har lyft sig från förra året. Det kan bli en riktigt kul säsong.

Överum-Hjorted/Totebo 0–1

H/T ångar på i toppen av sexan. Mot Överum kom femte raka segern. Det satt ändå hårt åt, men Fredrik Lindströms ledningsmål efter 18 minuter räckte för att gästerna skulle ta med sig tre pinnar hem i bagaget.

Lojal-BOIF 2–0

Hemmalaget hakar på i toppstriden av serien efter en övertygande insats mot BOIF. Anton Selimi gav laget ledningen efter åtta minuter och innan halvtid kom även 2–0. Sedan stängde Lojal matchen effektivt i andra halvlek.

Fågelfors-Målilla 4–0

Efter fem raka segrar tog det stopp. Målilla tvingades inkassera sin första förlust borta mot toppkonkurrenten Fågelfors. Efter 2–0 i halvtid orkade gästerna aldrig resa sig utan åkte till slut på pumpen med hela 4–0.