Blomberg återvänder till FBSK: "Vet vad jag får"

Tillbaka på mammas gata. Robin Blomberg är nu klar för en återkomst till Frödinge-Brantestad SK, där han senast var 2018-2020. "Det ligger rätt i tiden", säger han.

Robin Blomberg lämnar Tranås och återvänder till FBSK.

Robin Blomberg lämnar Tranås och återvänder till FBSK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-28 16:00

De senaste två säsongerna har Blomberg varit tränare i Tranås FF:s damlag.

– Det har varit fantastiskt fina år i Tranås. Första året när de gjorde om "seriepyramiden" på damsidan blev speciell. Vi kom femma, vilket var det bästa resultatet för klubben på länge. Men eftersom vi inte kom topp fyra höll vi oss inte kvar, säger Blomberg.

Laget fick dock en friplats till division 2-spel 2023. Men för tufft motstånd i kombination med en hög spelaromsättning innebar att Tranås åkte ner i "trean" igen.

Nu återvänder han till FBSK i division 4.

– Det ska bli kul. Jag vet var jag har Frödinge och vad jag får. Det ligger rätt i tiden, säger han och förklarar vad som skiljde sig mellan FBSK och övriga klubbar som pratade med honom efter säsongen:

– Jag var i kontakt med andra föreningar, men kunde inte gå vidare eftersom jag var helt dränerad på energi direkt efter säsongen. Frödinge hade mer tålamod och väntade.

När tog du beslutet? 

– I helgen, så det är ganska färskt. Mål och sånt har jag inte hunnit sätta. Men jag följer alltid Frödinge och har bra koll.

Han tar över efter Daniel Wessman, som är klar för Blackstad/Odensvis nya damlag. Blomberg har fått goda indikationer från spelartruppen. Staben runt honom är också i princip klar.

– Sandra Edlund blir assisterande tränare. Hon och jag delar samma värderingar. Sandra är en person som dessutom inte gör något halvdant. Stig Berg kommer vara målvaktscoach. Sedan jagar vi kanske någon ytterligare att ha runt laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!