Speciellt derby för Stridh: "Är väldigt kluven i det"

I 22 år var han en del av Gullringens GoIF. Nu står han på andra sidan. Djursdala SK-backen Björn Stridh kan se fram emot ett speciellt derby på fredag. "Det som talar för oss är att Gullringen har allt att förlora", säger han.

Björn Stridh

Björn Stridh

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-08-25 19:00

Djursdala mot Gullringen. Ett speciellt derby i fotbollsfyran. Dels slåss klubbarna i två olika delar av tabellen, dels finns det en hel del historia som gömmer sig bakom mötet.

Det här blir däremot första gången lagen möts på Dalavallen på 42 år. Gullringen vann vårmötet hemma på Gullemon, med 4–0.

Kan DSK överraska den här gången?

– Det hade varit jobbigt att vara i Gullringens kläder nu, eftersom de har allt att förlora. Det minns jag från min tid i Gullringen, när Kisa kom upp. Vi var favoriter och kände att det var lite jobbigt när det blev tajta matcher, förklarar Björn Stridh. 

För honom blir det också extra speciellt, eftersom han inte kunde medverka när lagen möttes i våras.

– Jag är väldigt kluven i det hela, haha. Nu spelar jag i DSK och ska göra det bästa jag kan. Samtidigt så önskar man Gullringen all lycka i serien. Personligen är det en match som ska bli jätterolig att spela.

Att han fortsatt hyser varma känslor för Gullringen är inte svårt att förstå. Han tillhörde klubben från 1999 till 2021, innan det alltså blev ett klubbyte.

Finns det någon spelare du ser fram emot att möta i Gullringen?

– Nja, inte riktigt. Det har tillkommit många nya där, som man egentligen inte vet så mycket om. En del är ändå kvar, så som Ola (Lindblom) och Alexander (Svartz). De har man en annan relation till.

Backen berättar att det varit bra fart på veckans träningar.

– Det har varit bättre deltagande och därmed bättre fart. Det är laddat, säger Stridh.

Vad talar för er i derbyt?

– Ja du, haha... Det som talar för oss är väl att Gullringen har allt att förlora. 

DSK följde upp 0–8-förlusten mot Vimmerby med en betydligt bättre insats borta mot Tranås, där det till slut blev förlust (5–1). 

– Mot Tranås var vi ett kollektiv igen och hjälptes åt över hela planen. Det måste vi göra nu också. Vi har inte pratat så mycket i detalj om derbyt, förutom att det ska bli en rolig match att spela.

DSK ligger för tillfället på negativ kvalplats i division 4, i en tajt bottenstrid.

– Över strecket tycker jag absolut att vi ska vara. Det får också vara målsättningen, att klara kontraktet, men vi får ta det vecka för vecka. Det hade varit kul att klara sig kvar, säger Björn Stridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!