Tionde målet av Kulusevski i Serie A

Ny match, nytt mål. Dejan Kulusevski fortsätter att glänsa i Serie A. Tionde fullträffen för säsongen kom hemma mot förra klubben Atalanta, som vann med 2–1.

Dejan Kulusevski fortsätter att näta i Serie A. Arkivbild.

Dejan Kulusevski fortsätter att näta i Serie A. Arkivbild.

Foto: Massimo Paolone/AP/TT

Fotboll2020-07-28 20:40

Den svenske landslagsstjärnan slog till före paus när han, framspelad av tidigare Arsenal- och Romastjärnan Gervinho, tog sig fram i straffområdet, fick med sig en studs och tryckte in 1–0. Det var 20-åringens tredje fullträff på de tre senaste matcherna.

Innan dess hade han prickat stolpen i den 14:e minuten och mittfältaren låg som vanligt bakom mycket i Parmas anfallsspel.

Kanske var han extra laddad med tanke på att det var hans sista hemmamatch för klubben, mot just Atalanta – klubben han tillhörde och som sålde honom till Juventus i januari.

Kulusevski lämnar Parma efter säsongen och fortsätter karriären i stjärntäta och redan klara ligamästaren Juventus, som köpte honom för 35 miljoner euro, motsvarande 366 miljoner kronor, en summa som kan stiga beroende på eventuella bonusar.

Även åtta målpassningar

Utöver sina tio fullträffar har Kulusevski gjort åtta assist på 35 matcher i den italienska ligafotbollen den här säsongen.

Mot Atalanta låg han även bakom en delikat passning som ledde fram till en vass målchans för landslagskollegan Riccardo Gagliolo i första halvlek, men Gagliolos skott tog sig aldrig förbi Pierluigi Gollini i bortamålet.

I stället fick svenskarna se Atalanta vända och vinna i andra halvlek efter ett frisparksmål av Ruslan Malinovsky i 70:e och ett avgörande av lagkaptenen Alejandro Gómez i 84:e.

Parma ligger elva i tabellen och möter Lecce borta i sin sista match för säsongen på söndag.

Inter smet förbi

I kvällsmatchen tog Inter över andraplatsen från Atalanta i och med 2–0-segern hemma mot Napoli. Danilo D'Ambrosios tidiga mål följdes upp av ett lyckat distansskott från Lautaro Martinez med en kvart kvar.

Inför den sista omgången står Inter på 79 poäng mot Atalantas 78. Klubbarna möter varandra i Bergamo på söndag i vad som troligen blir en avgörande match om andraplatsen. Lazio kan dock passera båda om seriefyran – som har 75 poäng – vinner sina två avslutande matcher mot Brescia och Napoli samtidigt som Atalanta–Inter slutar oavgjord. Samtliga fyra klubbar är redan klara för gruppspelet i Champions League i höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om