Tippades sist – nu är skrällaget bäst i stan

Inte AIK, inte Djurgården, inte Hammarby. Stockholms bästa lag i allsvenskan efter sex omgångar är Brommapojkarna. –Vi har vind i seglen, så vi kör på, säger BP:s lagkapten Gustav Sandberg Magnusson.

Brommapojkarna jublar efter 1–0-målet som gav segern borta mot IFK Värnamo.

Brommapojkarna jublar efter 1–0-målet som gav segern borta mot IFK Värnamo.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Fotboll2023-05-06 06:45

På förhand var det nog inte många som vågade gissa på att Brommapojkarna skulle vara bäst i Stockholm efter en femtedel av årets allsvenska.

Men så är det.

Tre inledande förluster har följts upp med tre raka segrar och nu är BP sexa i tabellen, före Djurgården, Hammarby och AIK.

– Vi behöver vinna matcher och det har vi lyckats göra nu, så det är skitkul, det ska vi fortsätta göra hoppas jag, säger lagkapten Sandberg Magnusson till TT.

Målet: allsvenskan 2024

Han fortsätter:

– Som vi har sagt från början så ska vi se till att vi får spela allsvenskan nästa år också. Sedan har vi inget fokus på vilka lag som är under oss eller framför oss, det spelar ingen roll. Så länge vi får spela allsvenskan nästa år är vi nöjda.

BP tippades sist i tabellen av medierna på den allsvenska upptaktsträffen inför säsongen. Var medierna snett ute?

– Det har bara gått sex omgångar, vi måste behålla ödmjukheten och fortsätta att gnugga. Det är klart att vi trodde att de hade fel då, det sade vi redan då, säger Sandberg Magnusson.

TT: Vad talar för att BP håller sig kvar i allsvenskan?

– Vi har bra spelare, bra koncept och två framgångsrika år som vi bygger vidare på i år, vi utvecklar vårt spel ännu mer. Alla utvecklas, individerna och kollektivet. Vi har vind i seglen, så vi kör på.

T-shirt med "bäst i stan"

Att BP är bäst i Stockholm för stunden vill Sandberg Magnusson inte lägga någon större vikt vid.

– Jag vet inte om supportrar till oss tycker det är kul, men vi i laget tänker inte alls på det, säger BP-kaptenen.

Och nog verkar det kul i supporterled.

På fredagen lade BP:s twitterkonto ut ett inlägg på en t-shirt med texten "bäst i stan", ovanför budskapet finns en tabell med Stockholmslagens placeringar – med BP i topp.

– När vi väl har chansen att skryta får vi ta den. Det är klart att vi gärna spinner vidare på det här och visar att vi är stolta över prestationen som laget gjort nu med tre raka segrar. Det är 13 år sedan sist vi var bäst i stan, våren 2010, det händer inte så ofta, säger BP:s presskontakt Peter Liljegren Appelquist.

Fakta: Kommande omgång i allsvenskan

Söndag 7 maj: Malmö FF–AIK, Halmstads BK–Häcken.

Måndag 8 maj: BP–IFK Göteborg, Sirius–Elfsborg, Degerfors–IFK Norrköping, Djurgården–Kalmar FF.

Tisdag 9 maj: IFK Värnamo–Varberg, Hammarby–Mjällby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!