TIPSET: Hur kommer det gå i den lokala fotbollen?

Vi står återigen inför högintressanta dagar vad gäller den lokala fotbollen. Här har Sporten tippat utgången i tio av de hetaste matcherna som stundar!

Sporten har valt ut tio matcher och tippat utgången i dem.

Sporten har valt ut tio matcher och tippat utgången i dem.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-06-08 16:42

Ruda–Södra Vi
(Division 5, fredag)
DRECO: Tuff match för SVIF, som alltså ställs mot serieledarna på bortaplan. SVIF har bara en seger på sina sju matcher hittills och har inte riktigt motsvarat förväntningarna. Här tror jag att man får svårt att plocka några poäng. Ruda är starka och har bland annat vunnit mot IFK Västervik och IFK Tuna hemma på Tallåsvallen. Tips: 3–1.

Djursdala–IFK Västervik
(Division 5, lördag)
STRÖMSTEN: När lagen möttes i cupen tidigare i år vann IFK med 5–2 hemma. På Dalavallen är visserligen DSK betydligt svårare att tas med och IFK Västervik har ett svagare bortafacit. Formmässigt talar allt för IFK Västervik. De slog IFK Tuna borta med 4–3 förra veckan och gjorde även en toppinsats mot Vimmerby IF i Smålandscupen. Djursdala kommer från en svajig insats borta mot Ariel där de föll med 4–3. Känslan är bortaseger, men inte med så stor marginal.  Tips: 1–3.

Tjust–Tuna
(Division 5, lördag)
DRECO: Snacka om toppmöte. Tvåan Tuna mot trean Tjust. Jämnt, tillknäppt? Ja, så kan det nog bli. Tuna kommer från en tung förlust i toppmatchen mot IFK Västervik senast och är säkerligen revanschsugna. Även Tjust förlorade sist, mot Ruda. Tuna får favoritskapet av mig. Tips: 1–2.

Aneby–Hultsfred
(Division 4, lördag)
STRÖMSTEN: Aneby har bara plockat sex poäng efter åtta omgångar. Fem av dem har kommit på hemmaplan där de brukar vara svåra att möta. Hultsfred är inne i en bättre trend där de är obesegrade fyra matcher i följd. Senast var de nära att slå topplaget Tranås hemma. Kan HFK vinna här gör de ett ryck från lagen i bottenstriden. Tipset är ändå att lagen delar på poängen. Tips: 1–1.

Assyriska–Gullringen
(Division 4, lördag)
DRECO: Det mesta talar för bortaseger. Gullringen har två sköna segrar (Ekhagen och Aneby) i ryggen och har häng på toppen. Assyriska har inte imponerat hittills. De har släppt in flest mål i serien (22) tillsammans med Tenhult. Gullringens offensiv bör straffa dem. Tips: 1–4.

Kisa–Hemgårdarna
(Division 3, lördag)
STRÖMSTEN: Kisa har ryckt upp sig en hel del på sistone. Senast knep de en poäng borta mot Hvetlanda GIF. De behöver dock börja vinna matcher för att kunna klättra från sistaplatsen i serien. Mot Hemgårdarna blir det tufft. HBK föll visserligen mot Vimmerby hemma senast, men hade övertaget spelmässigt länge då. Nu bör de lösa tre poäng, inte minst för att ta sats uppåt i tabellen. Tips: 1–3

Vimmerby B–Glömminge/Algutsrum
(Division 3 dam, söndag)
DRECO: Glömminge har blandat och gett i inledningen av säsongen, med fem vinster och fyra förluster. VIF har i sin tur två segrar, en oavgjord och sex förluster. Här tror jag trots det att Vimmerby har en god chans att plocka poäng. Glömminge har förvisso inte spelat en enda oavgjort match hittills. Kanske kommer den nu. Tips: 2–2.

Hultsfred–Runsten/Möckleby
(Division 3 dam, söndag)
STRÖMSTEN: Serieledande Runsten/Möckleby har åtta vinster på nio matcher så här långt och blir en svår nöt att knäcka för HFK. De kämpade visserligen på bra mot både VIF B och Madesjö förra veckan, men åkte på två förluster till. Fem bollars övertag för gästerna känns som en rimlig gissning. Tips: 0–5.

Tranås-Vimmerby
(Division 2 dam, måndag)
DRECO: Botten mot toppen. Ja, så är det. Men VIF har faktiskt haft problem med Tranås de senaste mötena lagen emellan. Förra säsongen spelade lagen oavgjort i första mötet, medan Tranås vann det andra med 2–1. VIF är dock i superform nu och har fått tillbaka Nathalie Johansson, som varit skadad. Därför borde de få med sig tre pinnar hem i bagaget. Tips: 2–4.

Vimmerby–Västervik
(Division 3, måndag)
STRÖMSTEN: Derbydags på Ceos och notera att matchen spelas måndag kväll. Det blir en kamp som inget av lagen vill ge sig i. Västerviks FF behöver vinna för att inte fastna allt djupare i bottenstriden. Vimmerby har tagit sig upp i mitten av tabellen och kan börja blicka uppåt om de får med sig tre poäng. VIF är inne i en minst sagt god trend, om man bortser från förlusten mot Timmernabben i cupen i veckan. VFF inledde serien piggt, men har nu fem raka förluster. Ett litet formbesked var ändå den knappa förlusten med 3–2 hemma mot Ljungsbro senast. Totalt sett ska VIF ändå hålla för favoritskapet och knipa samtliga tre poäng. Tips: 3–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!