TIPSET: Så går det för våra lag – flera viktiga matcher

Det spelas flera intressanta matcher i lokalfotbollen kommande dagar. Här har Sporten tippat utgången i tio av dem!

Sporten har tippat utgången i tio lokala matcher!

Sporten har tippat utgången i tio lokala matcher!

Foto: Arkiv

Fotboll2023-06-15 19:00

IFK Västervik–Storebro IF

(Division 5, lördag)
STRÖMSTEN: Toppen mot botten och det kan bara sluta på ett vis egentligen. IFK Västervik har fått upp ångan rejält och körde över Djursdala med 7–2 borta senast. Storebro krigar på och har höjt sig på sistone, men det räcker ändå inte här. Klar hemmaseger är tipset. Tips: 5–0.

Ariel–Ankarsrum 

(Division 5, lördag)
DRECO: Lite av en måstematch för Ankarsrum, om man nu vill haka på den övre halvan. Ariel har blandat och gett hittills men är alltid svårspelade. AIS har gjort ganska få mål framåt. Samtidigt har man inte släppt inte överdrivet många mål bakåt. Kan bli målsnålt. Tips: 1–1.

Hägerstads IF–Vadstena 

(Division 5, lördag)
STRÖMSTEN: Hägerstad tog säsongens första seger senast och verkar vara på gång efter en trög start. Nu har de läge för andra raka mot ett Vadstena som föll med 8–0 borta mot serieledande Vikingstad senast.  Tips: 2–1.

Vimmerby IF–Svärtinge 

(Division 2 Dam, söndag)
DRECO: En match där VIF får ses som stora favoriter. Man leder serien och har flera spelare i gott slag. Dessutom är anfallsesset Nathalie Johansson tillbaka på allvar. Svärtinge får kämpa om de ska få med sig någonting alls från Ceos. Tips: 5–1.

Västervik–Hultsfreds FK

(Division 3 Dam, söndag)
STRÖMSTEN: HFK har det kämpigt i trean och föll med 12–0 hemma mot serieledande Runsten/Möckleby senast. De får sikta på att studsa tillbaka och ge Västervik en bättre match här. Hemmalaget tillhör dock toppen och släpper säkerligen inte några poäng ifrån sig här. Tips: 5–0.

Gottfridsberg–Rimforsa IF 

(Division 4, söndag)
DRECO: Toppmatch i Östgötafyran. "Gotte" ligger på andra plats, två poäng före fyran RIF. Lagen möttes i premiären tidigare i vår och då vann faktiskt Gottfridsberg med 3–2. Kan bli ännu en tuff batalj den här gången. RIF ser ut att få klara sig utan Daniel Rambin igen. Tips: 2–2.

Haga–Vimmerby IF (mån)

(Division 3, måndag)
STRÖMSTEN: En ny nyckelmatch för Vimmerbylaget som har imponerat i tre raka segrar. Senast rann det iväg till 6–1 hemma mot Västervik så självförtroendet bör vara på topp. Haga ligger på kvalplats fyra poäng bakom VIF. De gav serieledande Ljungsbro en match borta senast, men föll med 3–1. Notera att VIF får klara sig utan Tomislav Jakesevic den här gången. Känslan är ändå att VIF reder ut uppgiften. Tips: 1–2.

Horn/Hycklinge IF–BOIF 

(Division 6, måndag)
DRECO: Två poäng på de två senaste matcherna. Horn har hittat sätt att plocka poäng, efter att ha inlett med fem raka förluster. Nu bör det återigen finnas chans att ta minst en pinne. BOIF har gjort det bra och har 13 poäng på sina sju matcher men har inte övertygat. Tips: 2–2.

IF Hebe–FBSK 

(Division 6, måndag)
STRÖMSTEN: Hebe kommer från en klar seger borta mot Gamleby. Frödinge klarade med nöd och säppe att ta en poäng hemma mot Horn/Hycklinge senast. Det känns väldigt öppet på förhand, men utgångstipset får bli oavgjort. Tips: 1–1.

Fårbo–Målilla GoIF 

(Division 6, måndag)
DRECO: Fyran mot trean. Målilla är med i den absoluta toppen och är bara en poäng bakom både ettan och tvåan i serien. Fårbo skuggar där bakom, fyra poäng bakom Målilla. För deras del är det här en nyckelmatch. Rödvitt har visat att det finns kvalitet i laget och kommer från en stark 4–1-seger mot Rödsle senast. Bör bli tre nya poäng hem till Målilla. Tips: 2–4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!