TIPSET: Så kommer det gå för Gullringen i fyran

Japp, då kör vi. På lördag har Gullringens GoIF efterlängtad premiär i division fyra. Malmbäck väntar hemma på Gullemon. Som ni kanske redan läst i vår tidning så finns det en del frågetecken med många sjukdomar i laget. Premiär är premiär, frågan är hur det blir i långa loppet. Här ger vi er vårt tips hur vi tror den norra serien slutar.

Gullringen, Tranås och Malmbäck är några av de hetaste lagen i fyran.

Gullringen, Tranås och Malmbäck är några av de hetaste lagen i fyran.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-12 20:45

ALLVINS TIPS:

1) Gullringen

2) Assyriska

3) Tranås

4) Ekhagen

5) Sävsjö

6) Egnahem

7) Hvetlanda

8) Aneby

9) Malmbäck

10) Tenhult

11) Stensjön

12) Ölmstad

undefined
Olle Eriksson och Rasmus Bexell blir viktiga för Gullringen.

KOMMENTAR: Jag vet, jag vet. Det går liksom inte att göra någonting annat. Jag vet att jag brukar tippa Gullringen väldigt högt upp i tabellen på de här listorna vi alltid gör – och kanske är det också så att man inte alltid har järnkoll på precis varenda motståndare i serien och deras styrkor. Oavsett vilket. Rapporterna jag fått och det jag har sett talar ett tydligt språk. Gullringen kommer att vara med däruppe och slåss i toppen – igen. Sen vet man aldrig hur långt det kommer att räcka.

Truppen känns bredare och på sitt också kanske spetsigare. Karlo Goranci är en kanonvärvning, liksom Gustavo Borges. Jag tror även mycket på HFK-förvärven Rasmus Samuelsson och Emil Tapper. Ett orosmoln i skyn är dock det vi nämnde i ingressen, sjukdomsläget och kanske också till viss del skadeläget (Melker Johansson och Petter Gustafsson). Frågan är hur det här påverkar Gullringen i serieinledningen, eller är det möjligtvis så att det inte påverkar överhuvudtaget. Malmbäck i premiären känns som en passande motståndare i premiären. Lagen i övrigt då? Jag tyckte Assyriska var bra förra året, precis som Tranås och Ekhagen. Därför tippar jag dem högt. Vissa varnar för Sävsjö, och jo, ja. De är femma på min lista. 

STRÖMSTENS TIPS:

1) Tranås

2) Gullringen

3) Sävsjö

4) Malmbäck

5) Assyriska

6) Hvetlanda

7) Egnahem

8) Aneby

9) Ekhagen

10) Stensjön

11) Tenhult

12) Ölmstad 

undefined
Tranås FF ser ut att göra upp med Gullringen om seriesegern.

KOMMENTAR: Det brukar vara Tranås och Gullringen som gör upp i toppen av fyran. Okej att Gullringen har ett imponerande lag på pappret, men det gäller ju att alla ska hålla sig hela och friska också. På den punkten behöver Gullringen lite bättre tur. Nu ser du ut att få börja säsongen med lite manfall och då blir det extra olägligt att möta starka lag som Malmbäck och Tranås direkt. Därför tror jag att gulsvart får nöja sig med andraplatsen i år. 

Sävsjö är nya i serien och blir min outsider i toppstriden. De kommer med fem raka segrar på försäsongen. I botten känns Ölmstad iskalla och de får tampas med Tehnult och Stensjön om att få chansen att kvala sig kvar.

LIDESJÖS TIPS:

1) Tranås 

2) Assyriska 

3) Gullringen 

4) Ekhagen

5) Sävsjö

6) Egnahem

7) Hvetlanda

8) Malmbäck

9) Aneby

10) Tenhult

11) Ölmstad

12) Stensjön

undefined
Malmbäck är Gullrinegns motståndare i premiären och de kan bli en överraskning i år.

KOMMENTAR: Det räcker inte att ha det bästa laget på pappret, utan det ska också klaffa på planen mellan aktörerna. Namnmässigt ser Gullringens lag klart bättre ut än förra året, så det borde väl egentligen tala för att det ska bli uppflyttning i år. Men jag väljer ändå att höja ett varningens finger. 

För trots att det blivit många segrar under försäsongen har prestationerna inte varit lysande. Kanske är det så det ska vara på en försäsong, men det borde sitta bättre så nära inpå seriepremiären. För några veckor sedan åkte laget dessutom på en rejäl smäll med 4–0 mot Rimforsa. Så nja... Gullringen har inte övertygat mig ännu. Och i dagsläget tror jag inte att det gulsvarta laget kniper en division 3-biljett den här säsongen heller, även om de såklart kommer hålla till i toppen. Men med spelare som Karlo Goranci, Gustavo Borges, Rasmus Bexell, Ola Lindblom och Alexander Svartz är jag förberedd på att få äta upp mina ord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om