Så tippar vi division 3 i fotboll

På lördag smäller det. Då drar division tre-fotbollen igång, med den tv-sända matchen Vimmerby–Hemgårdarna (13:00). Men hur kommer det gå för VIF, Myresjö och övriga lag i division 3 Nordöstra Götaland? Här ger Sporten sin syn på saken.

Sporten har tippat utgången av serien i Division 3 NÖ.

Sporten har tippat utgången av serien i Division 3 NÖ.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-04-06 09:00

ALLVINS TIPS:

1) Hemgårdarna

2) Nässjö

3) Vimmerby

4) Hjulsbro

5) Haga

6) Myresjö

7) Boren

8) Jönköping

9) Grebo

10) Vista

11) Waggeryd

12) Waldemarsvik

KOMMENTAR: Jag tror att det blir två skikt i serien. Ett med sju lag som fajtas i toppen och resterande fem som får göra upp i kampen om att undvika nedflyttning. Noterbart är att vi har många nykomlingar i serien. Det är såklart svårt att sia om hur pass starka de är, men jag väljer flera av dem långt ner. Att Vimmerby ska kunna placera sig högre upp i år är knappast någon vild chansning. Högstanivån är riktigt hög, vilket vi fick se mot Jönköpings BK i träningsmatchen (11–1). Å andra sidan har vi motsatsen, mot bland annat Västerviks FF Då var det inte mycket som stämde. Summa summarum. Mycket tyder på att det kommer bli en trevlig säsong för VIF, med den bredden och den spetskompetens som finns i det här laget. 

STRÖMSTENS TIPS:

1) Hemgårdarna

2) Vimmerby

3) Nässjö

4) Boren

5) Hjulsbro

6) Myresjö-Vetlanda

7) Haga

8) Grebo 

9) Waggeryd

10) Jönköping

11) Vista

12) Waldemarsvik

KOMMENTAR: Får instämma med Allvin när det gäller att serien känns skiktad på förhand. Vista, Vaggeryd och Waldemarsvik ser ut att få svårt att räcka till. Det fjärde laget på V i form av Vimmerby har desto bättre chanser. De är absolut bra nog för att vara med i toppen och jag vågar sträcka mig till att det blir en andraplats. Hemgårdarna blir för svåra, så det gäller att hålla undan för Nässjö.

NORDINS TIPS:

1) Hemgårdarna

2) Boren

3) Vimmerby

4) Nässjö

5) Hjulsbro

6) Haga

7) Myresjö/Vetlanda

8) Grebo

9) Jönköping

10) Waggeryd

11) Waldemarsvik

12) Vista

KOMMENTAR: Okej. Måste erkänna att jag har väldigt dålig koll på Jönköpingslagen. Där får magkänslan – och resultaten i träningsmatcherna – visa vägen. Då kommer jag fram till följande sluttabell. I toppen tror jag stenhårt på Hemgårdarna. På längre sikt är det Linköpings hopp i herrfotbollen (sorry Ljungsbro) och de har gott om skickliga spelare. De spelade fin fotboll förra säsongen och borde ha fått bättre utdelning, av det jag såg. För Vimmerby kommer det bli en rolig säsong med många poäng. Allt annat än topp fem vore en besvikelse. Av nykomlingarna känns Hjulsbro klart vassast.

LIDESJÖS TIPS:

1) Hemgårdarna

2) Nässjö

3) Vimmerby

4) Hjulsbro

5) Vista

6) Grebo

7) Myresjö

8) Waldemarsvik

9) Haga

10) Boren

11) Waggeryd

12) Jönköpings BK

KOMMENTAR: Vimmerby ser väldigt spännande ut och kommer enligt mig definitivt att konkurrera i toppen. Så bra är laget och truppen. I botten tippar jag Jönköping, vilket var bland det svagaste lag jag skådat på den här nivån när de mötte VIF. Därför placerar jag dem som jumbo på min lista. I övrigt tror jag som så många andra att Hemgårdarna och Nässjö kommer blanda sig i toppstriden. Hjulsbro är ett annat lag som jag tippar kommer vara med högt uppe i tabellen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!