TIPSET: Så kommer det gå för VIF – Ettan, here we come?

Sporten har tagit en närmare titt på Division 2 NÖ Götaland för damer. Vår analys har landat i att Vimmerby IF är klara favoriter till att ta hem serien och förutsättningarna att lyckas med det är väldigt goda.

Saga Stejdahl Vimmerby IF utmanas av Mariebo om seriesegern.

Saga Stejdahl Vimmerby IF utmanas av Mariebo om seriesegern.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-13 11:30

ALLVINS TIPS:

1) Vimmerby

2) Mariebo

3) Kenty

4) Jönköpings Södra

5) Falköping

6) Eksjö

7) Ulricehamn

8) Lindö

9) Wreta Kloster

10) Skultorp

11) Svärtinge

12) Bankeryd

undefined
Saga Stejdahls VIF är klara seriefavoriter.

KOMMENTAR: Att vinna en serie är alltid stentufft, oavsett serie. Och vi vet att Vimmerby kommer att stöta på starkt motstånd även 2024. Det spelar ingen roll. Mitt tips går i de gulsvartas tecken. Vad talar då för det? Jo, att truppen stärkts både offensivt och defensivt, att den befintliga truppen från förra året i princip är intakt, vilket i sin tur innebär att laget är ännu mer samspelt den här säsongen. Det gäller inte minst 2023 års mittbackspar, Molly Levin och Saga Stejdahl, som levererade på en nivå där man lätt kunde tro att de lirat ihop i sex-sju år, minst. Främsta utmanare tror jag blir Jönköpingslaget Mariebo, men det grundar jag mest på traditionen och att de spelat på en högre nivå. Jönköping Södra och Kenty tror jag också kan utmana. 

STRÖMSTENS TIPS:

1) Vimmerby

2) Mariebo

3) Falköping

4) Jönköpings Södra

5) Kenty 

6) Eksjö

7) Ulricehamn

8) Lindö

9) Skultorp

10) Wreta Kloster

11) Svärtinge

12) Bankeryd

undefined
Mariebo blir första utmanare till VIF.

KOMMENTAR: Nej, varför krångla till det? Det är Vimmerby IF:s tur att gå hela vägen i år. De hade ett sällan skådat målsnitt på fyra mål per match förra säsongen. Nu har offensiven förstärkts ytterligare. Dessutom känns bredden i truppen betydligt bättre. Det gör laget mindre sårbart för skador och det är guld värt under en lång säsong. Ett av få lag som kan utmana är Mariebo som är vana vid att spela på en högre nivå. Falköping kan vara värda att varna för.

LIDESJÖS TIPS:

1) Vimmerby

2) Kenty

3) Jönköpings Södra 

4) Mariebo

5) Falköping

6) Eksjö

7) Ulricehamn

8) Lindö

9) Wreta Kloster

10) Bankeryd

11) Svärtinge

12) Skultorp

undefined
Eksjö är Vimmerbys största derbyrival den här säsongen.

KOMMENTAR: Det här ska väl bara kunna sluta på ett sätt? Kanske inte, men det är ett spännande Vimmerby som snart drar igång säsongen. Och visst, det finns en del farliga konkurrenter i toppen, bland annat Kenty. Men eftersom VIF värvat en av deras hetaste offensiva spelare, och två från de defensiva leden har laget urholkats något. Jag har nämnt det innan och gör det igen: Den offensiva trojkan med Nathalie Johansson, Frida Pöder, Stina Kägu Bragsjö och Sarah Falkevall kommer göra livet surt för många lag i serien. Lägg därtill stabila spelare på innermittfältet och gedigna försvarsspelare. Då förstår ni varför jag ser Vimmerby som solklar seriefavorit. Dessutom är det Pierre Brorssons andra år vid rodret. Startsträckan bör alltså vara kortare, och VIF kan komma med full fart ur startgroparna. Ettan it is!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!