Hur går det i helgens spännande matcher?

Hösten fortsätter på den inslagna, med en radda av viktiga matcher. I helgen väntar just det här, för många av våra lokala lag. Så här har vi tippat.

Gullringen, Vimmerby IF och IFK Tuna är några av de lokala lagen som spelar i helgen.

Gullringen, Vimmerby IF och IFK Tuna är några av de lokala lagen som spelar i helgen.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-09-07 18:00

Kisa BK–Lindö

(Division 3, lördag)

STRÖMSTEN: Kisa kämpade återigen tappert hemma mot Adas, men fick inte med sig någon poäng. Här är tre poäng ett måste om det sista hoppet om nytt kontrakt inte ska försvinna. Lindö övertygade stort vid klar seger mot Vimmerby senast. Tips: 1–3.

Nittorp–Vimmerby IF

(Division 2 Dam, lördag)

ALLVIN: Proppen ur och en femetta? Det är vad jag tror. Bottenlaget Nittorp ska inte kunna matcha Vimmerbys offensiv. Jag imponerades inte av Nittorp när jag såg dem i våras. Dessutom är VIF högst medvetna om att det krävs en trea för att fortsätta vara med i kampen om serieseger. Tips: 1–5

Gullringens GoIF–Vista

(Division 4, lördag)

STRÖMSTEN: Gullringen spelar med kniven mot strupen och måste besegra serieledande Vista om de vill hänga på i toppstriden. Det blev en tung förlust mot Tranås borta senast då manfallet var stort. Det behövs så klart en starkare trupp på lördag om de ska ge Vista en match. Gästerna vände sin trend senast och vann övertygande mot Malmbäck. Tips: 1–2.

IFK Tuna–Ruda

(Division 5, lördag)

ALLVIN: Tipset går till Tunas favör. Jag tror att IFK vill det här betydligt mer än vad Ruda vill. Det är i alla fall min känsla. Rudas insats mot bottenlaget Ankarsrum väcker frågor. Inte för att på något sätt ta ifrån AIS någonting, men kanske att Ruda tog för lätt på det efter elva raka segrar? Den här matchen vinner Tuna. Tips: 3–1.

Södra Vi IF–Ankarsrum

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: SVIF har satt sig i ett betydligt gynnsammare läge efter derbysegern mot Storebro senast. Tre poäng till mot Ankarsrum skulle i praktiken innebära säkrat kontrakt. Ankarsrum krigar vidare i botten, men ska inte räcka till mot ett bättre lag. Tips: 3–1.

undefined
Rickard Thuresson, Vimmerby IF

Vimmerby IF–Boren 

(Division 3, söndag)

ALLVIN: Ny, mycket viktig match för VIF. Var ytterst nära att vinna borta mot ett spelskickligt Boren i våras. Nu får de en ny chans och mitt tips är att de också tar den. Jag grundar det främst på att Vimmerby är svårslaget hemma på Arena Ceos (fem raka utan förlust) och på Borens klena poängutdelning i höst. Har ännu inte vunnit. Tips: 3–2.

Mjölby Södra–Rimforsa IF 

(Division 4, söndag)

STRÖMSTEN: Efter den tunga förlusten i seriefinalen mot Hjulsbro senast gäller det för Rimforsa att ladda om. Laget ligger tvåa och har en kvalplats uppåt att försvara. Att avsluta med fyra raka segrar räcker för att göra det. Lyckas tränaren Mats Andersson gjuta mod i sitt manskap igen så är känslan att de lyckas slå ett Mjölby Södra. Tips: 1–3.

Hultsfreds FK–Höreda

(Division 4, söndag)

ALLVIN: Hultsfred tar ett mäktigt kliv mot nytt säkrat kontrakt vid seger mot nästjumbon Höreda.Det är inte en alltför vågad gissning att det blir HFK-vinst på Knektavallen, där de brukar vara starka. Tips: 3–0.

undefined
Felix Stejdahl, HM IS

HM IS–Storebro IF 

(Division 5, söndag)

STRÖMSTEN: Här kan vi verkligen snacka om ett ångestmöte. Ett HM IS på kvalplats neråt tar emot Storebro på nedflyttningsplats. En poäng skiljer mellan lagen så räkna med att båda parter är sugna på att vinna här. Båda lagen kommer med tre raka förluster och letar efter formen. Mycket hänger på hur starkt manskap lagen får ihop den här gången. HM IS får ändå tipset. Tips: 2–1.

Stjärnan–Djursdala SK 

(Division 5, söndag)

ALLVIN: Här går DSK bet, tror jag. Jag brukar hylla Stjärnan på deras hemmaplan, där de är svårslagna. Lägg därtill att Djursdala redan mer eller mindre säkrat nytt kontrakt i division fem. Tips: 2–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!