Tipset: Så slutar helgens heta matcher i femman

Ny helg. Nya matcher. Ny nervpärs. Division fem-fotbollen rullar på och närmar sig slutet. Varje match blir extra viktig. Vi tippar hur det går i den heta nordöstra serien, där åtta (!) lokala lag är med.

Målilla GoIF är med i fighten om en kvalplats till division fyra.

Målilla GoIF är med i fighten om en kvalplats till division fyra.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-11 13:23

Med fyra omgångar kvar att spela har serien delats in i två skikt. Ena halvan är topp-sex, den andra i bottenskiktet. Allt tyder på att seriesegern kommer att stå mellan hårdsatsande IFK Oskarshamn och IF Stjärnan. Det är också ett getingbo om den sista (vad vi tror) kvalplatsen. Det skiljer bara en poäng mellan kommunlagen i Hultsfred; HFK, Lojal och Målilla och så då Södra Vi.

Bottenstriden är minst lika dramatisk, där Boston just nu är på negativ kvalplats och där DSK och Österbymo är en pinne bakom på nedflyttningsplats. Storebro, HM IS och Fårbo är också i lika hög grad inblandade i den här kampen. 

Så här tror vi helgens matcher slutar: Stjärnan-Målilla 3–2, Storebro-IFK Oskarshamn 0–4, Österbymo-Djursdala 1–3, Södra Vi-Hultsfred 2–1, HM IS-Lojal 2–2, Fårbo-Boston 4–2. 

Minst lika rafflande är det i en annan lokal division fem-serie, den mellersta östgötafemman. Kisa BK har imponerat så här långt och har full pott efter fem spelade matcher. Trots det så toppar de inte tabellen! Det gör istället Finspång, som också har radat upp vinster och samtidigt hunnit med sex kamper. I helgen väntar tabellsjuan Kenty på bortaplan för KBK, som bara släppt in ett enda mål. Tipset: Ny seger med 5–1.

Tabell

1) IFK Oskarshamn 19

2) Stjärnan 18 

3) Hultsfred 13

4) Lojal 13

5) Målilla 13

6) Södra Vi 12

7) Storebro 7

8) HM IS 6

9) Fårbo 6

10) Boston 5

11) Djursdala 4

12) Österbymo 4

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!