Tipset: Stor dramatik – så slutar division 5

Nu ska det avgöras. Fem matcher återstår för varje lag i division 5 och det ser ut att bli högdramatiskt. Så här tror vi att serien slutar.

Hur kommer det egentligen att sluta för Målilla GoIF och Djursdala SK?

Hur kommer det egentligen att sluta för Målilla GoIF och Djursdala SK?

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-03 21:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

12) IFK Österbymo

Fem tuffa matcher väntar, där man bland annat har Hultsfred och IF Stjärnan kvar att möta. Blir tufft.

11) Storebro IF

På tal om tuffa spelscheman... Storebro IF har kvar att möta nuvarande tvåan, trean, fyran och femman och har satt sig i en sits där det förmodligen kommer att krävas en del poäng.

10) HM IS

Tog säsongens första seger senast och verkar ha fått upp farten. Har också ett mycket svårt spelschema kvar men kan skrälla. Tror på ett negativt kval för HM IS.

9) BK Boston

Har kanske den "enklaste" vägen av bottenlagen framför sig och känslan är att de klarar kontraktet ändå.

8) Djursdala SK

DSK har tre hemmamatcher kvar och det får ses som en fördel. Har inte hittat rätt offensivt men har kunnat luta sig mot en bra defensiv och en mycket bra målvakt. Måste dock bli lite mer desperata, vilket jag tror att man blir när det nu är skarpt läge.

7) Fårbo FF

Det här kan gå hur som helst. Mitt tips är ändå att FFF klarar sig utan större bekymmer. Visst, det är en del tuffa matcher som väntar, men laget har visat att man är snäppet vassare än de absoluta bottenlagen.

6) Målilla GoIF

Ett ungt lag som blandar och ger. Man är med där uppe och har faktiskt bara tre poäng upp till kvalplatsen – men mycket ska falla på plats. Finns väldigt mycket att bygga vidare på för Målilla inför nästa säsong. 

5) Södra Vi IF

Står inför en absolut nyckelmatch hemma mot Hultsfred nästa helg. Tyvärr för SVIF:s del tror jag det blir förlust där, och då blir det svårt att kriga om kvalplatserna. Har haft lite för djupa dalar under säsongen.

undefined
Vilka faller på målsnöret, SK Lojal eller Hultsfreds FK?

4) SK Lojal

En positiv överraskning. Säsongens första förlust kom senast mot Stjärnan och det blir intressant att se hur man svarar på det. Ska möta IFK Oskarshamn i näst sista omgången. Missar nog kvalplatsen med minsta möjliga marginal.

3) Hultsfreds FK

Tre poäng upp till tredjeplatsen i nuläget. Den tror jag man löser. Tittar man till matcherna som är kvar och till spelartruppen så ska HFK ha goda chanser. 

2) IF Stjärnan

På lördag möts IFK Oskarshamn och IF Stjärnan i en – i princip – direkt avgörande match om seriesegern. IFK har fördelen av hemmaplan och känns som det starkaste laget. Stjärnan kommer förmodligen gå rent efter det och ta andraplatsen. 

1) IFK Oskarshamn

Var klara favoriter till seriesegern inför säsongen och har väl inte varit så dominanta som man trott, men är fortfarande obesegrade med krysset mot Hultsfred som enda "plumpen". Ska vinna den här serien.

Östgötafemman: 

Kisa BK: Kan någon stoppa KBK från att ta hem sin division 5-serie? Kanske Finspång eller Västra Husby, men känslan är att Kisa har ett alldeles för bra lag för att inte vinna.