Tjejerna hyllar "sin" Hannes

Färjetadens GoIF P 12-lag fixade föreningens sjätte Bullerby Cup-vinst. I finalen var ölänningarna numret starkare än ett tappert kämpande Växjö BK och vann klart med 5-2 (2-0).

Hannes Larsson hyllas av tjejerna i Färjedstadens GoIF efter killarnas seger i Bullerby Cup.

Fotboll2008-07-28 06:08

- Man blir tårögd, säger tränare Jens Bergzen.
Öländska Färjestadens GoIF är sedan första skalpen 1990 en återkommande vinnare i Bullerby Cup.
I årets P 12-klass kom klubbens sjätte inteckning i och med finalvinsten över Växjö BK.
- Mycket roligt, jag tycker att vi vann rättvist, säger lagkaptenen Gustav Engvall.
Ölänningarna spelade med självförtroende och tog tidigt ett fast grepp om matchen. Med sina fysiskt större och starkare spelare gav man Växjö BK en hel del att stå i.
Redan efter fem minuter kom även ledningsmålet. Ett vackert väggspel mellan Jesper Nilsén och Fredrik Husberg slutade med att Husberg rullade in 1-0.
Endast någon minut senare utökades ledningen. Ett långt inkast petades in av Nilsén som därmed gav sitt lag ett rejält övertag.
Växjö BK hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser. Med storvuxna killar som trion Husberg, Nilsén och Engvall kontrollerade Färjestaden spelet och kom fortare till anfall.
Engvall var ytterst nära att sätta 3-0 precis före halvtid, men med en strålande räddning höll Jesper Bengtsson kvar sitt Växjö i matchen.
3-0 lät emellertid inte vänta på sig efter paus. Engvall fick återigen ett fint läge och den här gången rullade han behärskat in bollen.
- Jag fick en bra passning och det var kul att få sätta en, säger han.
Med 0-3 och knappt en målchans verkade matchen förlorad för Växjös del. Men från ingenstans åstadkom man en imponerande uppryckning med tio minuter kvar. Tobias Steenson nickade in 1-3 och kort därefter reducerade turneringens skyttekung, Andy Jonsson, ytterligare en gång. Målet var matchens absoluta höjdpunkt. En snygg mottagning följdes av ett klockrent avslut tätt intill den bortre stolpen.
- Jag hade lite tur, men den rullade in. Då kändes det som att vi var på gång där, säger han.