Tjust vann serien

Tjust IF:s säsong fick ett perfekt slut. Vinst med 5-2 hemma mot Gunnebo, serieseger - och avancemang till elitfyran. Stor matchhjälte blev Kalle Nordén som nickade in både 2-2 och matchavgörande 3-2.

Fotboll2008-09-29 06:18

- Det känns otroligt skönt, jublar tränaren Lasse Karlsson. Vi har det bästa anfallsspelet i serien och är värda det här.
Tjust är klart för elitfyran. Tacka Kalle Nordén för det. I underläge 1-2 klev mittbacken fram på allvar och satte på egen hand två raka mål fram till 3-2.
- Enormt viktiga mål, understryker tränaren Lasse Karlsson. Luften gick nog ur Gunnebo lite, samtidigt som vi fick ny energi.

Nervös inledning
Men vi tar allt från början. Förutsättningarna inför avslutningen i division fyra var solklara. Tjust behövde vinna mot Gunnebo för att bli klara seriesegrare, då man hade bättre målskillnad än tvåan IFK Österbymo.
Att matchen betydde oerhört mycket för Tjust-spelarna var tydligt i matchinledningen Det var krampaktigt spel och faktiskt gästerna Gunnebo som inledde bäst.
- Det var riktigt nervöst, erkänner Lasse Karlsson. Både på bänken och på planen, alla visste hur viktig matchen var och spelet var inte det bästa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!