Tobias Sana bryter tystnaden: "Sårar mig"

Tobias Sana sparkades från IFK Göteborg. Nu bryter han tystnaden. –Det är så oprofessionellt, säger mittfältaren i en intervju med SVT.

Tobias Sana. Arkivbild.

Tobias Sana. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/ TT

Fotboll2022-07-16 13:43

IFK Göteborg meddelade i mitten av maj att klubben avslutar samarbetet med 33-årige Sana på grund av en incident som utspelade sig i halvtid i mötet med Kalmar FF den 2 maj i år.

I går, fredag, kom även "Blåvitt" med en uppdatering gällande Sana.

"IFK Göteborg och Tobias har ingått en ömsesidig överenskommelse innebärande att Tobias kontrakt med klubben har avslutats den 15 juli 2022 och att Tobias är fri att gå till en ny klubb", skriver klubben på sin hemsida.

Huvudpersonen själv har inte uttalat sig om soppan – fram till nu.

"Svider"

I en intervju med SVT berättar Sana att han var missnöjd med lagets presspel mot Kalmar och att han ville se en förändring.

33-åringen berättar att han tror att Mikael Stahre ("Blåvitts" tränare) blev irriterad men att de båda gjorde en "high-five" med varandra inför andra halvlek – samt att Stahre i början av andra halvlek berömde Sanas presspel med ordet "fantastiskt".

Veckan efter matchen mot Kalmar fick Sana beskedet att han var arbetsbefriad.

– Att den incidenten ska göra det här, gör att det svider, det sårar mig. Det är så oprofessionellt, säger han till SVT.

Ville avsluta i "Blåvitt"

"Blåvitt" har även uttalat sig om att Sanas beteende i halvtid "bröt mot klubbens värdegrund om kamratligt och professionellt uppförande".

– Jag skulle snarare säga att de har gått emot sina egna värdegrunder med kamratskap sett till hur de har uteslutit mig, där jag inte har fått träna, säga hejdå till mina lagkamrater, där jag har fått gå i ett vakuum psykiskt och inte veta vad som ska ske. Det är snarare de som har fått mig att lida i det här, säger Sana.

"Blåvitt" har tidigare även uttalat sig om att "det över tid har funnits ett missnöje från Tobias".

– Om jag har varit missnöjd länge, hur är det möjligt att jag har varit kapten under tre olika tränare? Hur kan jag bli ärkeängel (ett pris för lojalitet mot klubben, utses av supporterklubben "Änglarna")? Jag ville förlänga kontraktet och spela resten av min karriär här, säger Sana.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!