Tog fjärde raka segern i ett riktigt målkalas

Fjärde raka segern i en match med totalt elva mål. Det blev det för Hägerstad som besegrade Falerum med 8–3 hemma. "I andra lyfte vi oss och spelade ut ordentligt", sa tränaren Niklas Wahlström.

Arvid Borell visade vägen med tre mål för Hägerstads IF.

Arvid Borell visade vägen med tre mål för Hägerstads IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-08 15:48

Hägerstad–Falerum 8–3

– Arvid Borell leder oss i en ganska stökig första halvlek med sina tre mål, även om vi samtidigt fredar oss riktigt bra och håller Falerum borta från att skapa målchanser. Vi lyfter oss mentalt i andra halvlek och spelar ut ordentligt, riktigt skönt att se hur grabbarna skiftar fokus och trycker ner motståndarna ordentligt spelmässigt med innermittarna Joakim Claesson och Jakob Engström i spetsen. 

Ja, för i andra avgjorde Hägerstad säkert. Mustafa Kadiric gjorde två mål och Jakob Engström, Simon Sverre och Mohamed-Amine Elbachir svarade för de övriga i 8–3-segern.

– Plus till Oskar Engström som vikarierade som mittback för dagen och gör det riktigt bra. Fyra raka 3-poängare nu vilket är riktigt skönt. Kvalitet i det vi gör, inställning och fokus på rätt saker har belönat oss, men det gäller att borra ner huvudet och ha rätt inställning framåt med för inget kommer gratis i den här serien, kommenterade Hägerstads tränare Niklas Wahlström.

Rimforsa B–Skärblacka 4–5

Rimforsa hade ledningen i halvtid i matchen mot Skärblacka på hemmaplan, men laget tappade spelet i andra halvlek och förlorade med 4-5 (3-1).

– Vi ger bort initiativet i andra halvlek, vi ger bort matchen. Trots förlust vill jag plussa för Sanka som gör tre mål och vår mittbacksgeneral, Kapten Gurra Borg som är mycket bra idag, tyckte Rimforsas coach Sebastian Regner.

Målgörare för hemmalaget var Mahamed Abdi Ali 3 och Murteza Panahi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!