Tomasson: "Drömmen lever fortfarande"

Malmö FF står med en fot i Champions League-gruppspelet. Skåningarna har med sig en 2–0-ledning inför playoff-returen borta mot bulgariska Ludogorets. –Drömmen lever fortfarande. Vi vann den första halvleken av den här finalen, säger Malmötränaren Jon Dahl Tomasson.

Malmös Jo Inge Berget fastställer 2–0 i en "nästan perfekt match", enligt tränaren Jon Dahl Tomasson.

Fotboll2021-08-18 23:50

Dansken Jon Dahl Tomasson var märkbart nöjd efter den imponerande 2–0-segern.

– Jag är väldigt imponerad. Förra veckan sade jag att jag var stolt över killarna, nu är jag imponerad över hur vi följer matchplanen, säger han.

Förra veckan vände MFF ett 0–1-underläge borta mot Glasgow Rangers i andra halvlek till 2–1-seger och avancemang – trots en man mindre halva matchen.

Nu höjde laget sig ytterligare en nivå när Veljko Birmancevic och Jo Inge Berget satte MFF i förarsätet i dubbelmötet.

– Det var nästan en perfekt match. Vi var solida i försvaret, intensiva i vårt presspel och vi skapade många chanser, säger Dahl Tomasson.

– Du letar alltid efter den där perfekta matchen, och det här var nära.

Han hyllade de 5 500 åskådarna på stadion, vilket var fullsatt sett till de coronarestriktioner som föreligger.

– Det lät som att det var 60 000. Fantastiskt.

Returen i Bulgarien spelas på tisdag nästa vecka. Då får MFF tillbaka mittbacken Anel Ahmedhodzic och mittfältaren Bonke Innocent, som båda var avstängda i det första mötet.

Det är oklart om försvararen Niklas Moisander är spelklar då. Moisander tvingades halta av efter 34 minuter hemma mot Ludogorets.