Tommy Svensson Pöder tillbaka i Vimmerby IF

Regionens bästa fotbollstränare är tillbaka vid fotbollsplanen. Tommy Svensson Pöder kliver in i Vimmerby IF - men Jimmy Bexell sitter kvar som huvudtränare. - Det var det bästa nyförvärv vi kunde få, säger Bexell.

Tommy Svensson Pöder kliver in som andratränare i Vimmerby IF till hösten.

Tommy Svensson Pöder kliver in som andratränare i Vimmerby IF till hösten.

Foto:

Fotboll2012-07-16 22:08


Nia i tabellen. Elva poäng på elva matcher. Bara elva gjorda mål. Och bara en inspelad poäng på bortaplan.
Nej, Vimmerby IF:s vårsäsong har inte ens varit nära att motsvara förväntningarna. En hel del finner förstås sin förklaring i avsaknaden av Tommy Svensson Pöder.
I höst kan inte VIF skylla på det. Tommy Svensson är tillbaka i laget och bildar en ny tränartrojka tillsammans med Stefan Bragsjö och huvudtränaren Jimmy Bexell.
- Det är bara att tacka och ta emot när en sådan klippa kliver in. Resultatmässigt står han i en klass för sig. Det ska bli ärofyllt att jobba med honom, säger Bexell och fortsätter:
- Jag tror stenhårt på att det här kan bli den konstellation vi behöver.

Spelat ihop i GoIF
Att efterträda Tommy Svensson Pöder beskrevs som ett självmordsuppdrag, och Bexell har inte lyckats nå samma resultat.
Nu ska de båda tränarna, som har ett gemensamt förflutet som spelare i Gullringen, arbeta tillsammans.
- Tommy och jag spelade ihop i Gullringen och klickade väldigt bra. Det komiska är att vi konkurrerade om samma plats.
- Det ska bli jäkligt skoj. Fördelningen ska vi diskutera. Vi kommer prova oss fram. Jag är helt öppen för alla eventuella tankar och ska inte hindra något. Tommy har begränsad tid och kommer in och stöttar upp.
Du känner dig inte nedpetad?
- Absolut inte. Det är inte jag som person som är viktig, utan det är laget och Vimmerby IF. Jag har sagt tidigare att jag är öppen för alla diskussioner och det vet föreningen om. Ska man säga något positivt om sig själv så är det att jag utvecklat min prestigelöshet.
Tommy känns inte som en typisk andratränare...
- Nej, det har han väl aldrig varit. Inte jag heller. Vi kommer prova oss fram och för mig finns ingen prestige.
Vilka svårigheter ser du?
- Det skulle vara om det är en situation där vi har olika uppfattningar. Det är oerhört viktigt att vi ledare talar med samma tunga till spelarna.

"Fått gruppen att prestera"
Svensson Pöder kom till VIF när laget var på väg ut ur division tre hösten 2008. Ungefär samma läge som nu: laget hackade, Christer Eriksson behövde stöd.
Framgången är förstås inte given, men allt talar förstås för att Svensson Pöder kommer att vara en välbehövlig injektion.
Varför har han funkat så bra i VIF?
- Det är svårt att sätta fingret på, men han har fått gruppen att prestera nära eller på maximum.
- I vissa grupper, i vissa föreningar fungerar en viss tränare fenomenalt. VIF och Tommy Svensson Pöder passar som en handsydd kostym, men det är inte lätta att hitta varför.
- Det kan vara att han varit med länge i det här sammanhanget och fått nya spelare till sig. Har du samma spelartrupp och en ny ledare tar det alltid ett tag att acklimatisera sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!