Tom bakom viktiga vändningen: "Årets skönaste seger"

Det satt rejält hårt åt. Till slut kom målen – och vändningen. "Det här var årets skönaste seger", sa Hjorted/Totebos matchvinnare Tom Nilsson med ett stort leende. Det var han som satte lagets båda mål sista kvarten i 2–1-vinsten mot HM IS.

Tom Nilsson, till höger, blev stor matchvinnare när Hjorted/Totebo vände och vann mot HM IS. Här får han en kram av lagledaren Emil Johansson Holmberg.

Tom Nilsson, till höger, blev stor matchvinnare när Hjorted/Totebo vände och vann mot HM IS. Här får han en kram av lagledaren Emil Johansson Holmberg.

Foto: Privat

Fotboll2024-05-28 22:23

Inför matchen var nykomlingen Hjorted/Totebo seriens enda obesegrade lag. 

Det är de fortfarande, men de fick kämpa stenhårt för att förlänga den sviten. 

Trots att de skapade en mängd chanser, så fick de ingen utdelning. Men målen skulle komma... 

– Så jäkla skönt. Vi har haft problem hela säsongen med att göra mål. Det var likadant nu, men det löste ju sig ändå till slut, sa en lättad Jimmy Svensson efteråt och fortsatte:

– Det var en riktigt tuff match och HM IS stod upp bra. Samtidigt tycker jag nog att det här var vår spelmässigt bästa match så här långt. Planen var bra och det gynnar oss. 

Jonatan Green såg annars till att gästerna var i förarsätet tills det återstod en dryg kvart. Han satte nämligen 0–1 efter en snabb spelvändning i den första halvleken. 

Så var det då det här med Tom Nilsson. 

• (73:e minuten). Han utnyttjade ett misstag i HM IS och kunde i friläge pricka in kvitteringen till 1–1.

• (78:e). På vänsterkanten kom han stormande i full fart och tryckte in Hadi Ammars högerinlägg stenhårt och otagbart fram till 2–1.

– Bollen tog på låret och gick in i mål, sa segerskytten om avgörandet. 

Så här sa HM IS tränare Andreas Stejdahl om matchen:

– De vinner rättvist, inget snack om det. Det var det bästa laget vi mött i serien. Samtidigt är det jobbigt att förlora när vi leder så pass länge och också på det sättet. Vi slarvade när de kvitterade och sen orkar vi inte riktigt stå emot. Vi krigar hårt och fajtas bra, men vi får också jaga väldigt mycket boll. 

Segern innebär att Hjorted/Totebo hakar på i toppstriden, där de tillsammans med IFK Västervik och Fågelfors har ryckt i tabellen. 

I hemmalaget var Mehmet Tekbas, Albin Kito, Jimmy Svensson och Tom Nilsson lagets bästa spelare. 

I HM IS utmärkte sig framför allt målvakten Hugo Petersson och backlinjen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om