Tonåringarna räddade Hammarby

Inför säsongen har Hammarby bytt spår – klubben ska satsa ungt. Mot Degerfors gav det utdelning. Talangerna räddade en poäng på Stora Valla. –Jag är stolt över hur vi jobbar, säger veteranen Nahir Besara till Discovery+ efter 2–2.

19-årige Markus Karlsson firar sitt första allsvenska mål med lagkompisarna.

Fotboll2023-05-25 21:08

Med landslagsmannen Edvin Kurtulus avstängd fick den blott 19-årige debutanten Markus Karlsson chansen från start i Hammarbys backlinje borta mot Degerfors.

Och som han tog tillvara på möjligheten.

I den 42:a minuten tog han emot bollen i utkanten av straffområdet, lade den till rätta och placerade vackert in den i det bortre krysset.

Ett drömmål.

En drömdebut.

– Verkligen, det är jättekul, säger Karlsson till Discovery+.

Det roliga varade dock inte länge för Hammarby.

Rött kort och vändning

Kort efter ledningsmålet fick mittbacken Nathaniel Adjei rött kort och i den andra halvleken kunde hemmalaget Degerfors både kvittera och ta ledningen med 2–1.

Då klev nästa Hammarbytalang in i handlingen.

18-årige Montader Madjed satte dit 2–2 med knappa 20 minuter kvar att spela. Den inbytte ytterns första allsvenska mål var nästan lika elegant som Karlssons fullträff.

– Skönt att "Monte" fick komma in och göra ett mål, säger Hammarbys lagkapten Nahir Besara.

– Jag är jättestolt över grabbarna i laget. Vi har haft lite stolpe ut men vi jobbar hårt.

Efter Madjeds 2–2-mål hade såväl Hammarby som kanske framförallt Degerfors möjligheter att sätta ett segermål – men utan att lyckas.

"En besvikelse"

Det oavgjorda resultatet innebär att Hammarby får fortsätta vänta på säsongens första seger på bortaplan. För Degerfors del innebär poängen att avståndet ner till kvalstrecket nu är fyra poäng.

– En poäng mot Hammarby..., men samtidigt vill vi ha tre poäng på hemmaplan. Så det är en besvikelse, säger Degerfors Rasmus Örqvist.