Tunas tunga garde briljerade – här är veckans elva!

Ny vecka. Ny elva. Här är våra spelarval till listan den här gången.

Robert Nilsson var bra igen, nu mot Örbäcken.

Robert Nilsson var bra igen, nu mot Örbäcken.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-05-20 19:00

Målvakt:

Robert Nilsson, Frödinge

Frödinges rutinerade målvakt fortsätter att prestera på hög nivå. Mot Örbäcken briljerade han med flera matchavgörande räddningar och bidrog starkt till att det blev en pinne. 

Backar:

Johan Lundin, IFK Tuna

Här kan vi snacka ledare och pådrivare. Lundin hördes – i vanlig ordning – högst och mest i derbyt mot Djursdala. Inte bara det. Han var också matchens bäste spelare.

Alexander Gustafsson, IFK Tuna

Va, två Tunaspelare i backlinjen? Jo, det går helt enkelt inte att blunda för Alexanders insats mot DSK. Han var nästan i nivå med mittbackskollegan Lundin i den här matchen. Resolut, säker, bra i positionsspelet – rubbet!

Alexander Svartz, Gullringen

En klippa, i match efter match. Kaptenen är ovärderlig för sitt gulsvarta lag. Han styr och ställer och visar hela tiden vägen med sitt uppoffrande spel. Bra insats igen, mot Egnahem. 

Mittfältare:

Emil Jonsson, Slätmon

SBK har flera tunga år, med massor av förluster. Nu verkar laget vassare och tog premiärsegern för året i serien mot Stjärnorp B. Emil Jonsson hyllades stort: "Han sliter och var som en vägg".

Niklas Gunnarsson, Södra Vi

Är så viktig för detta Södra Vi. Har som ni vet en potential för betydligt större uppdrag än division fem. Gunnarsson låg bakom den mäktiga vändningen hemma mot Lojal i helgen, där 0–3 blev till 4–3. Han bidrog, bland annat, med två mål. 

Abdullah Al Hariri, Virserum

Kom som ett välkommet tillskott från grannklubben Mörlunda, vilket VSGF tackar för. Al Hariri är en duktig spelare och betyder mycket för sitt nya lag. Det märktes inte minst mot topplaget Skede (0–1). 

Meris Hasanbegovic, Lojal

Tungt. Lojal tappade 3–0 till 3–4 mot Södra Vi. Svårt att hitta ljusglimtar? Jo, kanske, men snabbe och tekniskt skicklige Meris Hasanbegovic var åter bra.

Anfallare:

Emil Sjökvist, HM IS

Stekhet i ett hett Påskallavik. Trots värmen och en fysisk status som kanske inte ännu är på topp, visade Sjökvist fina takter på Örnehed. Gjorde tre mål och var på vippen att göra ytterligare fler.

Hadi Ammar, Hjorted/Totebo

Nykomlingen har många offensivt starka spelare. Hadi Ammar är en i raden. Mot Hultsfred gjorde han en bra match och blev också målskytt i 2–0-vinsten. 

Johan Nilsson, Hebe

Johan "Happe" Nilsson eller Marcus Oskarsson Johansson? Det snackades tidigt om en skytteligaduell i Vimmerbysexan mellan de här två erkänt skickliga spelarna. Precis så har det också blivit. De båda toppar målligan, där Johan Nilsson ryckte med tre nya fullträffar i derbyt mot Storebro. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!