Toppmöten, derbyn och ödesmatcher – här är Sportens tips

Vi har en välsmakande meny framför oss där fredagen bjuder på Vimmerbys möte med serieledande Myresjö/Vetlanda borta. Dessutom derby i femman mellan Hultsfred och Djursdala. På lördagen har VIF Dam ett nytt toppmöte med Mariebo borta och Gullringen en ödesmatch mot Ekhagen.

Molly Levins Vimmerby IF har en tuff match borta mot Mariebo.

Molly Levins Vimmerby IF har en tuff match borta mot Mariebo.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-31 07:30

Myresjö/Vetlanda-Vimmerby IF

(Division 3, fredag) 

STRÖMSTEN: Ett toppmöte där mycket står på spel. Vimmerby har en tuff uppgift borta mot ett obesegrat Myresjö/Vetlanda som städade av Gullringen med 7–0 i cupen tidigare i veckan. VIF vann säkert hemma mot Jönköping senast, men har haft problem på bortaplan tidigare. Vimmerbylaget har ett par avbräck då Ilhan Jejna är avstängd och Ahmed Tarabeih är skadad. Kan de få med sig ett oavgjort resultat har de gjort det bra. Tips: 1–1.


HM IS-Fågelfors 

(Division 5, fredag)

LIDESJÖ: De är sannerligen inne i en tuff period rent spelchemamässigt nu, HM IS. De svåra matcherna avlöser varandra och här kommer ännu en hård nöt att knäcka. I veckan ställdes laget mot topptippade Hjorted/Totebo och gjorde en väldigt bra match. Även om H/T kanske var välförtjänta av segern så var det små marginaler som avgjorde. Jag tror det blir en jämn match igen, och att HM IS faktiskt krigar till sig en pinnne. Tips: 2–2.

undefined
Hultsfred ställs mot Djursdala hemma i ett derby.


Hultsfreds FK-Djursdala SK

(Division 5, fredag)

STRÖMSTEN: HFK kommer med fem raka förluster. De har visserligen mött en hel del starka lag på sistone, men har heller inte fått till spelet som de vill. Djursdala visar prov på höga toppar och djupa dalar i sina prestationer. De känns som det bättre laget på pappret, men här har HFK hemmaplan och är i starkare poängbehov. Min känsla är att det blir jämnt och målsnålt.  Tips: 1–1.

Mariebo-VIF dam

(Division 2 Dam, lördag)

LIDESJÖ: Viktiga Nathalie Johansson var tillbaka senast och bidrog såklart direkt med en sen kvittering, i ett rejält målkalas mot Skultorp som slutade 5–5. Borta mot Mariebo väntar en potentiellt säsongsdefinerande match. Efter den här matchen har serieledande VIF hunnit möta de främsta konkurrenterna om seriesegern. Känslan är att Mariebo-VIF kommer bli en riktig holmgång, och det är nästintill omöjligt att sia om utgången. Men som den lokalpatriot jag är väljer jag att tro på Vimmerby. Pierre Brorssons gäng tvålar dit serietvåan med 2–0 och får en skön bussresa hem till "byn". Vamos! Tips: 0–2

undefined
Karlo Gorancis Gullringen har en ödesmatch mot Ekhagen.


Ekhagen-Gullringen

(Division 4, lördag)

STRÖMSTEN: Här känns det som att Gullringen spelar med kniven på strupen. Skulle Ekhagen vinna befäster de sin serieledning och har elva poäng upp på Gullringen. Hemmalaget besegrade Tranås borta senast med imponerande 5–0. Gullringen kommer med två raka förluster och har dessutom flera nyckelspelare med skadekänning. Mycket talar med andra ord för en hemmaseger. Tips: 3–1.


Stjärnan-Hjorted/Totebo

(Division 5, lördag)

LIDESJÖ: Maskinen Hjorted/Totebo har hackat en del på sistone, men ändå sett till att vinna matcher. Nu väntar en ny knepig uppgift borta mot ett Stjärnan som krigar en bit ned i tabellen och säkert kommer bita ifrån sig med näbbar och klor. Får H/T bara hål på motståndarna så borde det bli tre säkra poäng. Tips: 0–2


IFK Tuna-Lojal

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: Tuna känns spontant som klara förhandsfavoriter när rivalerna drabbar samman för första gången på flera år. Frågan är dock hur IFK tacklar holmgången mot IFK Västervik senast. Då tappade de ledningen och förlorade. Dessutom fick fyra spelare rött kort. De är avstängda nu och IFK får dessutom klara sig utan Johan Lundin och Maximilian Lundin som dragit på sig för många gula kort. Å andra sidan kommer Lojal med tre raka förluster och behöver poäng. De kan ändå få svårt att vinna borta, men oavgjort kan de mycket väl få med sig. Tips: 2–2


Tjust-Södra Vi

(Division 5, lördag)

LIDESJÖ: Det blev en kostsam förlust hemma mot Stjärnan senast för SVIF. Tjust är ett lag som de mycket väl kan utmana. Det är viktiga poäng på spel för båda lagen, men hemmafördelen väger ändå över i min värld. Tips: 2–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!