Toppspelare i tvåan nära Tuna

Peter Jansson var kanske den bäste målvakten i division två östra. Nu är han mycket nära division sex-klubben IFK Tuna. Som tränare. - Jag har helt enkelt inte motivationen för att satsa i tvåan ett år till.

Fotboll2012-11-27 07:39

För Oskarshamns AIK blir det ett rejält avbräck:
- Det kändes som ett nackskott när Peter sa att han skulle sluta. Det är seriens bäste målvakt vi pratar om. Men nu jobbar vi på att hitta en fullgod ersättare. Vår målsättning är att ha en bättre trupp än förra säsongen, säger OAIK-tränaren Ola Pettersson.
Storväxte Peter Jansson har ett par kanonsäsonger bakom sig i Oskarshamn, där han varit en av lagets allra bästa spelare. Trots årets succé med en andraplats som nykomlingar i tvåan, har Jansson inte känt den rätta glädjen:
- Det är inte som det har varit. Att vi blev tre i familjen i våras har gett perspektiv på saker och ting. Jag prioriterar inte fotbollen på samma sätt, trots att det har gått bra fotbollsmässigt både för mig och för laget. Men någon gång tar bensinen slut. 2011 var det roligaste fotbollsår jag upplevt. Tyvärr kände jag inte på samma sätt i år.
Jansson bekräftar att han är mycket nära en lösning med IFK Tuna:
- Vi ska snackas vid mer i veckan, men allt talar för att det blir Tuna. Jag har känt i flera år att jag vill satsa på tränarrollen. Och någonstans måste man börja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!