Tottenham och City starkast i stormöten

Tottenham och Manchester City vann varsitt stormöte i Premier League. En av segerorganisatörerna för Tottenham: Landslagsprofilen Dejan Kulusevski som spelade fram till ett av målen i 2–0-segern över Manchester United.

Dejan Kulusevski, i mitten, och lagkamraten Pedro Porro utmanar Manchester Uniteds Jadon Sancho om bollen.

Fotboll2023-08-19 17:59

Det var en het lördagskväll i Premier League med två stormatcher:

+ Tottenham glänste när Manchester United besegrades med 2–0.

+ De senaste tre årens mästarlag Manchester City, supercupmästare i veckan, slog tillbaka uppstickaren Newcastle med 1–0.

Stämningen var på topp på Tottenham Hotspur Stadium.

Hemmafansen kunde njuta av ett Tottenham som imponerade efter paus.

Drog i gång festen

En av dem som drog i gång festen var Dejan Kulusevski.

Hans löpning efter högerkanten och inspel i den 49:e minuten hittade Pape Matar Sarr som sköt sitt första ligamål för klubben.

Det var den perfekta starten på andra halvlek som gav Tottenham greppet.

Med sju minuter kvar kunde Ben Davies säkra hemmasegern med sitt 2–0-mål.

Då hade första halvlek varit jämn. Tottenham hade två ramträffar, men United skapade också två kanonlägen där Bruno Fernandes och Marcus Rashford avslutade illa.

Victor Nilsson Lindelöf fick se hela matchen från Manchester Uniteds bänk.

Mållösa skarpskyttar

Mötet mellan Manchester City och Newcastle var också en nordisk duell mellan norske målmaskinen Erling Braut Haaland och svenske skarpskytten Alexander Isak.

Båda blev tvåmålsskyttar i premiäromgången – men gick nu mållösa från plan. Isak byttes ut i 66:e minuten utan att ha haft några heta lägen.

Haaland gjorde fantastiska 52 mål i fjol när City vann en titeltrippel, ligan, Champions League och FA-cupen.

Norrmannen var också närmast och hade två avslut precis utanför.

Ende målskytt blev Julian Alvarez som kanonsköt 1–0 via fingertopparna på Newcastlemålvakten Nick Pope efter dryga halvtimmen.

Liverpool strulade till det i starten av hemmamötet med Bournemouth – men kunde vända 0–1 till 3–1 trots spel med en man mindre i dryga halvtimmen. Nye mittfältaren Alexis Mac Allister drog på sig ett rött kort i 58:e minuten.

Luis Diaz, Mohamed Salah, på egen straffretur, och Diego Jota gjorde Liverpools mål sedan Bournemouth tagit ledningen genom Antoine Semenyo redan i tredje minuten.

Manchester Citys Julian Alvarez, till höger, firar med sina lagkamrater efter sitt segermål.