Tottenham sänkte Leicester – hjälpte rivaler

Tottenham har fått upp ångan i Premier League. Hemma mot Leicester blev det seger med 3–0 – ett resultat som får Chelsea och Manchester United att jubla.

Tottenham vann med 3–0 mot Leicester efter två mål av Harry Kane, vänster, och ett av Son Heung-Min, höger.

Tottenham vann med 3–0 mot Leicester efter två mål av Harry Kane, vänster, och ett av Son Heung-Min, höger.

Foto: Richard Heathcote/AP/TT

Fotboll2020-07-19 19:10

Tottenham, som prenumererat på topp fyra-placeringar i Premier League de senaste åren, är den här våren borta från racet om en Champions League-plats efter en svag säsong.

I stället är det Leicester som tillsammans med Chelsea och Manchester United gör upp om tredje- och fjärdeplatsen bakom redan klara mästaren Liverpool och tvåan Manchester City.

Men borta mot just "Spurs" kom ett bakslag för "The Foxes".

Tottenham vann med 3–0 och har nu fyra vinster och ett kryss på de fem senaste matcherna.

Son Heung-Min visade vägen målmässigt innan anfallsstjärnan Harry Kane fastställde slutresultatet med två mål redan före halvtidsvilan.

Leicesters förlust innebär att laget står kvar på 62 poäng – lika många som Manchester United som har en match mindre spelad. Resultatet lär även glädja Chelsea som är trea på 63 inspelade poäng.

I den sista omgången, som spelas på söndag nästa vecka, tar Leicester emot Manchester United i vad som väntas bli en rafflande avslutning. En seger där lär bli ett måste för hemmalaget.

Tottenham har fortfarande chansen att nå Europa League och ligger sexa efter dagens seger, två poäng före Wolverhampton som har två matcher kvar att spela.

Tidigare under dagen förlorade nästjumbon Bournemouth hemma mot Southampton med 0–2 och ser därmed ut att åka ur Premier League.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!