Tottenham vann Londonderbyt

Tottenhams vinsttåg i Premier League fortsätter. 2 000 personer på Tottenham Stadium fick se sitt lag vinna i derbyt mot Arsenal med 2–0 efter dubbla klassmål.

Crystal Palace vann klart mot West Bromwich.

Fotboll2020-12-06 17:40

Arsenal, som efter förlusten ligger på en 14:e plats, besökte ett Tottenham som inte förlorat på de sex senaste hemmamötena med Arsenal.

Hemmalaget och José Mourinho kom med en tydlig plan: ligg lågt och kontra. Precis det gjorde man, och Son Heung-Min gav Tottenahm ledningen efter 13 minuter på just en kontring. Koreanen fick en lucka, och böjde vackert bollen över Bernd Leno i Arsenalmålet.

Kane historisk

Arsenal hade svårt att skapa några heta målchanser, trots ett massivt bollinnehav. Istället var det Harry Kane som dundrade in 2–0 på pass från Son. Målet innebär att Kane är North London-derbyts bästa målskytt genom tiderna.

Mourinho var säkerligen nöjd med en 2–0-ledningen i paus, och den andra halvleken bestod mestadels av försvarsspel från de liljevita. Arsenal förde spelet, men kom inte riktigt nära.

Det var en extatisk Mourinho som firade inför de 2 000 personerna på Tottenham Stadium. Segern betyder att Tottenham kliver upp i serieledning.

Tottenham skuggas av regerande mästarlaget Liverpool som har samma poäng, men sämre målskillnad. Den bättrades ändå på med en 4–0-seger över Wolverhampton. Mohamed Salah öppnade målskyttet i första halvlek och sedan föll tre mål inom loppet av 20 minuter efter paus, genom Georginio Wijnaldum, Joel Matip och ett självmål.

Zaha visade vägen

I söndagens tidiga möte var det Roy Hodgson och hans Crystal Palace som tog alla tre poängen borta mot West Bromwich.

Det var bortalagets storstjärna Wilfried Zaha som var segerorganisatör. Ivorianen stod för två mål och Christian Benteke gjorde lika många när Palace vann med 5–1.

Sheffield United såg länge ut att plocka sin andra poäng hemma mot Leicester. Men Jamie Vardy hade andra planer.

1–1-resultatet stod sig länge, men i den 90:e minuten kom Vardy fri med Aaron Ramsdale i Sheffieldmålet. Väl där gjorde engelsmannen inga misstag, och sköt in 2–1 till Leicester.

Laget kliver i och med vinsten upp på en tredjeplats i tabellen. Liverpool kan gå förbi vid vinst mot Wolverhampton.