Tottenham vann stormötet – gick upp i topp

Tottenham gick upp i topp i Premier League efter 2–0-seger i stormötet med Manchester City. Inhopparen Giovani Lo Celso hade bara varit på planen i 35 sekunder när han avgjorde matchen.

Chelseas Tammy Abraham jublar efter att ha prickat in 2–0-målet mot Newcastle.

Fotboll2020-11-21 15:50

Det var en seger värdigt ett José Mourinho-tränat lag. Stabilt och väldisciplinerat bakåt och effektivt framåt.

Tottenham leder Premier League med två poäng före Londonrivalen Chelsea och de två lagen möts nästa helg.

"Spurs" tog greppet snabbt då Son Heung-min gjorde ledningsmålet redan i den femte minuten med sitt nionde mål för säsongen.

Det kunde ha stått 2–0 efter 13 minuter, men Harry Kanes mål dömdes bort för offside.

Giovani Lo Celso gjorde i stället 2–0 i den 65:e minuten då han bara hade varit inne på plan i 35 sekunder.

Manchester City hade det mesta av spelet och bollen, men hade svårt att komma till riktigt heta chanser. Säsongen har börjat illa för Pep Guardiolas lag som ligger tia, åtta poäng efter Tottenham men med en match mindre spelad.

Chelsea är målgladast i Premier League, men i 2–0-segern borta mot Newcastle fick laget hjälp med målskyttet.

Hemmalaget som såg till att gästerna tog ledningen i den tionde minuten. Backen Federico Fernandez fick inte ordning på fötterna och i stället för att rensa bort Mason Mounts inlägg så stötte han in bollen bakom målvakten Karl Darlow.

20 minuter in i andra halvlek satte Tammy Abraham sitt tredje ligamål för säsongen när han ökade på till 2–0.

Brighton har haft en tuff start på säsongen, och 2–1-segern borta mot Aston Villa var blott klubbens andra fullpoängare för i år. Danny Welbeck lyfte in 1–0 i tolfte minuten och sedan avgjorde Solly March i 56:e.