Tråkiga scener på Ceos – ledare tillrättavisad av cupgeneralen

I en fortsättningsmatch i P11-klassen, där man som bekant inte räknar resultat, uppstod väldigt tråkiga scener i Bullerby Cup. Ett omdiskuterat domslut resulterade i att en ledare blev tillrättavisad, bland annat av cupgeneralen David Lindgren.

Det utspelade sig tråkiga scener på en av planerna under fredagens sista matcher i Bullerby Cup.

Det utspelade sig tråkiga scener på en av planerna under fredagens sista matcher i Bullerby Cup.

Foto: Maria Fabien

Fotboll2024-07-26 19:33

Det var under den sista omgången matcher på fredagen i Bullerby Cup som situationen uppstod, i en match mellan ett lag från Östergötland och ett från Småland i P11-klassen.

Det var redan ganska hätsk stämning från båda lagens ledare, och det blev inte bättre när domaren blåste av matchen. 

Slutvisslan ljöd nämligen mitt i ett skottögonblick från det östgötska laget, som jagade kvittering. Bollen gick sedan in i mål vilket ledde till att spelarna firade som att de kvitterat matchen – trots att den redan var avblåst. 

En ledare från det östgötska laget gick efter att de insett att de "förlorat" då in på planen med riktning mot domaren och gestikulerade och diskuterade med aggressiv ton. Det var så illa att cupgeneralen David Lindgren, tillsammans med Vimmerby Domarklubbs ordförande Alexander Lagerström, fick ingripa. 

Kommer det bli några disciplinära åtgärder mot den berörda ledaren?

– Nej, inte mer än att vi fick honom att be om ursäkt till domaren som dömde matchen. Sen pratade han också med spelarna i sitt eget lag om att det inte var ett okej beteende från hans sida, säger Lindgren.

Har det varit många såna här incidenter under cupspelet hittills?

– Utöver det här kan jag inte påstå att det varit något särskilt. Det finns alltid ledare i ungdomsfotbollen som är lite väl engagerade, ibland går det tyvärr över gränsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!