Traktens bästa spelare den här veckan

Efter en händelserik fotbollsvecka har det återigen blivit dags att ta ut veckans elva bästa spelare. Här är spelarna vi tycker varit bäst.

Abbas Mohamadi, vänster, har varit BK Bostons bästa målskytt och svarade för två nya mål när BKB säkrade seriesegern.

Abbas Mohamadi, vänster, har varit BK Bostons bästa målskytt och svarade för två nya mål när BKB säkrade seriesegern.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-09-27 11:52

Målvakt
Abdulrahman Okab, SK Lojal: Målvakten var en starkt bidragande faktor till att Lojal lyckades knipa en poäng borta mot Stjärnan och i princip förstöra IFS drömmar om kval till division fyra. Södra Vi har honom och Lojal att tacka för att de nu har ett drömläge till att få kvala.

Backar
Knut Gunnarsson, Målilla GoIF: Den unge backen bildade ett stabilt mittbackslås med Albin Moberg i Målillas kross mot Rödsle och höll också nollan till slut. 

Björn Stridh, Gullringens GoIF: Mittbacken Stridh ersatte kaptenen Alexander Svartz i Gullringen och var i princip felfri mot topplaget Aneby. Stabil bakåt och hittade ofta fina uppspel. 

Aziz Atai, SK Lojal: Var precis som sin målvaktande lagkamrat en trygghet i försvaret för Lojal. Med sin snabbhet och spelförståelse är det inte många som tar sig förbi honom när han är mittback. 

Mittfältare
Christian Simonsson, Gullringens GoIF: Evighetsmaskinen Simonsson var överallt i Gullringens seger mot Aneby och städade upp gång efter gång. Var även delaktig i offensiven och startade många anfall för sitt lag. 

Simon Sandholm, Vimmerby IF: Sandholm inledde VIF:s match borta mot Torstorp på bänken men fick hoppa in tidigt i första halvlek när William Westerholm blev skadad. Trots att han fick spela på en ovan position (innermittfältare) så var Sandholm VIF:s bästa spelare i den matchen.

Axel Nilsson, Storebro IF: En mycket ung kille som imponerat i Storebro med sitt modiga spel. I svängmatchen mot Fågelfors, som SIF vann med 5–4, stod han för två mål och var en av planens giganter. 

John Svensson, Hultsfreds FK: Det blev en tung säsong för HFK till slut, men kaptenen John Svensson har som vanligt varit stabil och pålitlig. När HFK äntligen fick vinna igen stod han för det viktiga 2–0-målet och hjälpte sitt lag.

Anfallare
Arvid Borell, Rimforsa IF: 16 mål i division fyra talar sitt tydliga språk och Borell är en av traktens allra giftigaste anfallare. När RIF krossade Vadstena blev det två nya baljor för honom.

Gustavo Borges, IFK Tuna: Borges blandar och ger men när han är som bäst så är han riktigt bra. Med sin fart och teknik kan han sätta ett helt försvar i arbete. Gjorde två mål i Tunas seger mot IFK Västervik.

Abbas Mohamadi, BK Boston: BK Bostons bästa målskytt den här säsongen avslutade året med att sänka Vimmerby IF Akademi med sina två mål och fixa seriesegern till Boston. 

Björn Stridh i Gullringen ersatte skadade kaptenen och hjälpte Gullringen vinna mot Aneby.
Björn Stridh i Gullringen ersatte skadade kaptenen och hjälpte Gullringen vinna mot Aneby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!