Traktens finaste arenor – Här är plats 5 på listan!

Det vimlar av idylliska fotbollsplaner i vår trakt. Sporten har gett sig i kast med att ranka de 20 vi valt ut i vårt område. Vi inledde vår serie för två veckor sedan med plats 11–20, som följdes av plats 6–10. Här är femman på vår lista.

Sporten rankar de bästa arenorna i vår trakt. Nu har turen kommit till plats 5, där Kisa BK:s hemmaplan landar. "Den är oerhört bra skött", säger Robert Wass om konsgräsmattan på Kisa IP.

Sporten rankar de bästa arenorna i vår trakt. Nu har turen kommit till plats 5, där Kisa BK:s hemmaplan landar. "Den är oerhört bra skött", säger Robert Wass om konsgräsmattan på Kisa IP.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-06-02 12:00

Spänningen må vara olidlig! När Sporten rankar de bästa fotbollsplanerna har vi nu kommit överens om vårt val. 

Det är också den ena av två klubbar som har konstgräs som underlag i trakten som hamnar som femma. Alltså: Kisa BK. 

Vi stämde träff med sportchefen Robert Wass, som följde oss runt på arenan och visade upp faciliteterna på IP. Och det finns en del att imponeras av. Som det nya omklädningsrummet för A-lagstruppen, precis vid nedre parkeringen. 

– Det här är vi nöjda med, säger Wass samtidigt som han gör en svepande rörelse när vi traskar in i rummet. 

Det är lätt att förstå varför han är nöjd. Här är 25 platser, där varje spelare har sitt eget lilla kryp-in, för att överdriva en aning. Det är rymligt och här har tränarna möjlighet till matchgenomgångar – om de nu inte väljer klubbstugan, som vi strax ska titta in i. 

Det är just dit som Robert tar oss med en stund senare. 

– Här har vi har vi också fräschat upp en hel del. Det är bara en kaffemaskin som saknas, säger han med ett bullrande skratt. 

Den mysiga klubbstugan rymmer ett kök, flera sittplatser, en taktiktavla, en stor Tv och en projektorduk. 

– Ibland samlas vi här för att titta på Champions League – och så spelar killarna fotbollsspel. Jag kan lova att det fuskas en hel del, haha. 

undefined
Sporten rankar de bästa arenorna i vår trakt. Nu har turen kommit till plats 5, där Kisa BK:s hemmaplan landar. "Den är oerhört bra skött", säger Robert Wass om konsgräsmattan på Kisa IP.

Rundvandringen tar oss också till kansliet, där man har perfekt överblick på den gröna konstgräsmattan 20 meter bort. 

– Det här är min favoritplats på anläggningen, säger Wass. 

Trots att konstgräsplanen är mer än fem år gammal så känns den förhållandevis ny och fräsch, vilket också sportchefen bekräftar. 

– De som ska göra planen rent har sagt till oss att den är oerhört bra skött och att de inte behöver göra så mycket med den. 

Robert trampar runt lite i gräset och konstaterar att känslan är att den blivit bättre och bättre. Att den till och med blivit mjukare och skönare med åren. 

Inramningen på Kisa IP är fin, åtminstone på ena långsidan med en kulle (berg) som tornar upp sig mot himlen västerut. Bortre kortsidan omges också av en höjd. Läktaren har också fått sig en ansiktslyftning med nya gula stolar. 

– Det blev bättre med de här. Nu är tanken att läktaren också ska målas om, med en mer klargul färg.  

Hur pass nöjd är du med anläggningen?

– Det är svårt att klaga, svarar Robert.

Vad är det bästa med Kisa IP?

– Att allt är så lättillgängligt och tight.

undefined
Kansliet är uppfräschat och färgerna är klara. Loggan finns givetvis på väggen.

Finns det något du skulle vilja förbättra?

– Jag vet inte riktigt, men det skulle i så fall vara att det vore trevligt med en finare inramning ner mot B-planen. Det är lite öppet som det är nu. Fick jag drömma vilt så finns det andra saker som vore fantastiskt att få göra.

Som vad...?

– Att få till en loungedel med en restaurang och det vore härligt med ett rymligt gymcenter. Jag skulle också vilja ha en bättre parkering på övre sidan av IP och sedan en bollhall där vi har B-planen idag.

Ni är rankade som femma på vår lista över de finaste fotbollsplanerna i trakten. Vilka tycker du är fina utöver er?

– Åsundavallen i Rimforsa har sin charm, trots att det är blåsigt. Kindavallen i Brokind är riktigt fin och mysig. Nu är det tag sedan jag var där, men Gullemon i Gullringen är bra med sin branta läktare.

Kisa IP kom alltså femma på vår lista. Snart presenterar vi nummer fyra.

A-lagets omklädningsrum byggdes inför förra säsongen.
A-lagets omklädningsrum byggdes inför förra säsongen.
Arenalistan hittills

5) Kisa IP (Kisa BK)

6) Ulfveskog (Södra Vi IF)

7) Ekensved (SK Lojal)

8) Bruksvallen (Storebro IF)

9) Rosenfors IP (Rosenfors IK)

10) Dalavallen (Djursdala SK)

11–20 (utan inbördes ordning):

Ekvallen (Hägerstads IF), Arena Ceos (Vimmerby IF), Virumsvallen/Emåvallen (VSGF/JAIK), Lundavallen (Frödinge/Brantestad SK), Tollevi/Hjortheden (Hjorted/Totebo), Bergavallen (Slätmons BK), Slättvallen/Hjältemon (HM IS), Stångåvallen (Horn/Hycklinge), Silvervallen (IF Hebe), Åsundavallen/Hackel (Rimforsa IF).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!