Tränarbyte i Lojal – känt ansikte tar över: "Blir bra"

SK Lojal byter tränare inför den kommande säsongen. Och det blir ett känt ansikte som tar över. "Viktor Gimolli kommer in. Jag tror det kommer bli bra", säger klubbprofilen Björn Johnsson.

SK Lojal får en nygammal tränare till nästa säsong.

SK Lojal får en nygammal tränare till nästa säsong.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2022-10-31 17:15

Filip Fungmark (tidigare Ingemarsson) ut. Viktor Gimolli in. Det är den stora förändringen som division 6-klubben SK Lojal väljer att göra till säsongen 2023.

Lojal-profilen Björn Johnsson berättar om rockaden:

– Det var väl många faktorer som spelade in, utan att gå närmare in på det. Det kändes bättre att gå skilda vägar med Filip. Tyvärr hade vi lite dålig träningsnärvaro under säsongen som var, vilket inte var hans fel. Men sen måste kemin också stämma, menar Jonsson.

Viktor Gimolli hade tränaransvaret för Lojal i flera år, innan han klev av inför säsongen 2022. Nu är han alltså tillbaka i den rollen igen.

– Jag tror det kommer bli bra med Viktor. Han har fått en nytändning, säger han själv, förklarar Johnsson.

Kommer han att vara spelande tränare, som han var tidigare?

– Om det behövs vill han gärna spela själv. Han känns väldigt tänd på det.

undefined
Viktor Gimolli gör comeback som tränare.

SK Lojal slutade sjua i "sexan" i år. Laget fick en kanonstart på säsongen och var med i toppen, innan man rasade under den andra halvan. Björn Johnsson vill se en förbättring på flera plan till 2023.

– Vi åkte till Blackstad och förlorade med 8–1 mot B.O.IF i sista matchen. Så dåliga är vi inte... Säsongen som helhet var inte bra resultatmässigt.

Hur ser det ut på spelarfronten?

– Ingen spelare har aviserat att de ska lämna. Sen har vi en del nya på gång, men inget är klart. Däremot ska en sån som Kastriot (Jashari) satsa lite hårdare nu och hjälpa till lite runt om också. Det kan bli bra.

Fotnot: Sporten har sökt både Viktor Gimolli och Filip Fungmark för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!