Tränare med engagemang

En förlust på två år med Hultsfreds FK. Obesegrad med Vimmerby IF i år. Det är svårt att undvika ordet succétränare när det gäller Tommy Svensson-Pöder. I en längre intervju med vår tidning pratar Tommy om allt utom en eventuell serieseger. - Frågar du så svarar jag inte. Vi ska ösa på, men det kommer bli en jättetuff höst.

Tommy Svensson-Pöder.

Tommy Svensson-Pöder.

Foto:

Fotboll2009-07-03 06:28

Vimarvallen ligger fredad och ostörd på sin kulle. Tar man en blick över staden får man med det mesta: kyrkan, torget, det anskrämliga Stadshuset, kullerstensgatorna med småhusen som cirklar sig upp mot torget. På anslagstavlan står resultatet från matchen i lördags, 5-0, fortfarande kvar, som en påminnelse om Vimmerby IF:s nuvarande överlägsenhet i serien. Ännu obesegrade och fem raka segrar (med 20-3 i målskillnad) har gett Vimmerby en liknande position som den skröpliga lilla arenan: överst. I kväll går man eventuellt till semester med sex poängs försprång till tvåan.

Långsiktig satsning
Mitt i allt sitter Tommy Svensson-Pöder, den outbildade succétränaren. Vi kan tala om VIF:s långsiktiga satsning, hur Christer Eriksson och fotbollskommittén tagit något steg varje säsong, om att truppen aldrig varit bättre, om att laget är inne i en extraordinär form. Vi kommer ändå tillbaka till att VIF för knappt ett år sedan var ett sjunkande skepp i trean. Innan Svensson-Pöder kom in i bilden, vill säga. Efter fyra raka förluster säkrades kontraktet när Svensson-Pöder tog över matchansvaret borta mot Östria/Lambohov. Sedan dess har VIF förlorat en seriematch: en nonchalant serieavslutning mot Katrineholm.
- VIF:s organisation är enorm. För mig var det som att komma till ett julbord. "Crille" (Christer Eriksson, tränarkollega) och fotbollskommittén har gjort ett fantastiskt jobb under 4-5 år. Jag är bara en i mängden, säger Tommy samtidigt som han nästan får resa sig för att få tag i den höga, klibbiga luften.
Vad har du förändrat?
- Grundorganisationen är ju den samma, men vi står några meter högre upp och har blivit bättre offensivt. Vi fyller på med mer folk idag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!