Tränaren belåten: "Lite grisigt men helt enligt planen"

Planen gick i lås. Nu har Södra Vi satt sig i en fördelaktig position för att rädda kontraktet i femman. "Vi spelade lite grisigt, men det var helt enligt matchplanen", sa Södra Vis tränare Peter Magnusson efter segern med 4–2 borta mot Frödinge.

Lagkaptenen Jesper Wessman visade vägen med ett tidigt mål för Södra Vi.

Lagkaptenen Jesper Wessman visade vägen med ett tidigt mål för Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-10-12 18:29

Lundavallen visade upp sig i sin bästa höstskrud på lördagen. Solen strålade och nästan 300 åskådare fyllde läktarna. De bjöds på rejäl kamp ute på planen och en minst sagt spännande match.

Som sig bör i ett kval.

Många trodde nog att Södra Vi skulle visa sin styrka som lag från division 5 och göra processen kort med Frödinge. Lite så var också känslan efter första halvlek.

SVIF hade skapat ett par heta chanser direkt genom Hannes Stefansson. Utdelningen kom istället när Jesper Wessman slet sig loss efter 20 minuter och överlistade Robert Nilsson i Frödinges mål.

– Det var skönt. Jag hade ett läge innan dess som blev avblåst för offside. Att få ett tidigt mål passade oss perfekt, sa Wessman.

undefined
Niklas Gunnarsson nickade in 2-0 efter en hörna påpassligt i slutet av den första halvleken.

Ännu mer vältajmat kom 2–0 minuterna före halvtid. I ett läge där hemmalaget var på väg att jobba sig in i matchen på allvar så dök Niklas Gunnarsson upp på den bortre stolpen och hittade rätt med en nick efter en hörna.

– Det var psykologiskt viktigt att få med oss det målet innan halvtid. Frödinge var tvungna att satsa framåt på förhand och fick göra det ännu mer när vi skaffade oss det överläget, sa Peter Magnusson.

Frödinges tränare Urban Svensson var dock långt ifrån uppgiven trots det tuffa utgångsläget.

– Nej, vi sa i halvtid att vi ska tro på det hela vägen och det tycker jag killarna gick ut och visade också.

Så var det verkligen. Frödinge radade upp heta chanser. Den bästa av alla som laget brände var en mäktig frispark av Viktor Svensson där bollen satt stenhårt i ribban.

– Viktor har ett fint tillslag. Kanske har han fått det av mig, sa Urban Svensson skämtsamt om sonens skott och fortsatte:

– Det är synd. Går bollen någon centimeter lägre kan den lika gärna studsa in. Det var precis ett sådant enkelt mål som vi hade behövt. Det hade kunnat vända hela matchen för oss.

undefined
Adrian Mathiasson gjorde två viktiga mål på slutet som blev avgörande för Södra Vi.

Nu blev det istället så att Adrian Mathiasson såg ut att avgöra tillställningen med 3–0 knappa 20 minuter från slutet.

Då lossnade plötsligt målskyttet för Frödinge. 

Axel Hoppe Adolfsén höll sig framme och reducerade en första gång och kort därpå nickade Pontus Thuresson in 3–2 efter en hörna.

Hann du bli orolig?

– Det är klart att jag hann börja fundera. Ska vi tappa det här nu, men jag tycker ändå att vi hanterade det bra, sa Södra Vis lagkapten Jesper Wessman som kunde pusta ut när Adrian Mathiasson gjorde 4–2 dryga fem minuter från slutet.

En seger som Peter Magnusson var väldigt nöjd med.

– Vi löste det helt enligt matchplanen. Vi behövde inte spela utan stå rätt och utnyttja våra kontringar. Jag har full respekt för säsongen som Frödinge har presterat och de bjöd oss på en utmaning idag, sa han.

undefined
Ett par hundra åskådare kom till Lundavallen på lördagen och fick se en spännande kamp.

Jesper Wessman gladdes också åt segern och inramningen på matchen.

– Det var väldigt kul att spela inför mycket publik. Förhoppningsvis kan det bli något liknande i Södra Vi nästa helg. 

Vad tror du om era chanser mot Fårbo?

– Vi måste gå för det även om det räcker med kryss. Jag har spelat många kval med Ankarsrum tidigare och förlorat merparten så det är dags för ett trendbrott nu.

undefined
Frödinges Kim Johansson manar på sitt manskap.

För Frödinges del är säsongen över. Urban Svensson ser ändå positivt på framtiden.

– Vi är och nosar på femman, men är inte riktigt redo än. Men vi satsar mot nästa säsong. Jag berättade för spelarna innan matchen att jag kör ett år till, sa Svensson som vill stärka truppen tills dess.

– En vass målskytt vore inte fel att få in.

Hur går det mellan Södra Vi och Fårbo?

– Fårbo får mitt tips. De har ett mycket mer komplett lag.

Frödinge–Södra Vi 2–4

Målen: 0–1 (20) Jesper Wessman, 0–2 (43) Niklas Gunnarsson, 0–3 (74) Adrian Mathiasson, 1–3 (76) Axel Hoppe Adolfsén, 2–3 (83) Pontus Thuresson, 2–4 (86) Adrian Mathiasson.

Publik: 289

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!