"Kunde ha fått poäng men förtjänade inte det"

En riktig plattmatch. Det stod Rimforsa för när de föll med 3–2 hemma mot LBK Gottfridsberg. "Vi kunde ha fått med oss en poäng, men hade inte förtjänat det", sa en märkbart besviken Mats Andersson efter matchen.

Sam Lenneman Söderberg gjorde 1-0 för Rimforsa.

Sam Lenneman Söderberg gjorde 1-0 för Rimforsa.

Foto: Erik Winell

Fotboll2024-04-28 18:08

Rimforsa fick en flygande start på serien då de besegrade topptippade LSW hemma med 3–1. Insatsen laget stod för mot Gottfridsberg på söndagen var inte alls lika bra.

Laget ledde ändå med 1–0 i halvtid efter att Sam Lenneman Söderberg gjort mål precis innan första halvlek var över.

– Det målet kom lite från ingenstans. Sett över hela matchen var vi inte alls påkopplade för att tävla idag. Vi förlorar duellerna och är knappt tvåa på bollen. Det blir jobbigt när de får skölja över oss gång på gång.

I andra halvlek vände gästerna till 2–1 med två mål inom loppet av tre minuter. Hugo Johansson gav RIF nytt hopp när han kvitterade till 2–2 med 20 minuter kvar framspelad av Sam Lenneman Söderberg. 

– Vi höjde oss efter deras ledningsmål, men lyckades inte fullfölja. Sedan slarvade vi till det och släptte in 3–2. På slutet hade vi ett par jättelägen att kvittera, men då ville bollen inte in, sa Andersson som ville framhålla lagkaptenen Henrik Isaksson insats.

– Han var en av få som vann dueller. Sedan kom Qalid Adan Haji, Harun Ali och Oscar Stridell in i andra och tillförde ny energi.

Rimforsa får ny ladda om i veckan för derbyt borta mot Kisa på söndag.

– VI får ta det här debaclet som extra tändvätska till derbyt. Då måste vi kliva fram och visa vilja..

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!