Föll efter svag start: "Visade för stor respekt"

IFK Värnamo var numret större än Vimmerby IF i lördagens träningsmatch. VIF föll med 5–2 (4-0). "Visserligen mötte vi ett lag från division ett, men vi visade lite väl stor respekt i första halvlek", sa Vimmerbytränaren Pierre Brorsson.

Julia Rosin var en av VIF:s bästa spelare mot Värnamo.

Julia Rosin var en av VIF:s bästa spelare mot Värnamo.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-25 16:17

På herrsidan har IFK Värnamo allsvensk status för andra säsongen. Klubbens damlag spelar i ettan till vardags och de var numret större än Vimmerby. 

– Visst skiljer det en division mellan lagen, men i första halvlek stod vi och tittade på lite för mycket. Vi var för snälla i närkamperna och gjorde Värnamo lite bättre än de var, sa Brorsson som fick se sitt lag hamna i underläge med 4–0.

Det var därmed uppförsbacke inför andra halvlek för Vimmerbylaget som ändå bet ihop och lyckades få ut något bra.

– I andra spelade vi stundtals riktigt bra. Vi fick till två mål och vann faktiskt halvleken med 2–1. Det kan vi ta med oss.

Tessa Svensson svarade för reduceringen till 4–1 och Reta Kammal Hanno fastanställde slutresultatet till 5-2. Skyttedrottningen Nathalie Johansson agerade framspelare vid båda målen för övrigt.

– Vi hade lite folk borta och fyllde på med några yngre förmågor som fick chansen. De gjorde det bra och fick en bra genomkörare mot ett skickligt lag. Det är utvecklande för dem.

Spelarna som fick bäst betyg för sina insatser mot Värnamo var Nathalie Johansson, Molly Levin, Saga Stejdahl och Julia Rosin.

Vimmerbylaget har två träningsmatcher kvar innan serien drar igång. Nästa helg står Lindsdal för motståndet och på annandag påsk kommer Västervik Damfotboll på besök.

 Seriepremiären spelas borta mot Bankeryd den 15:e april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!