Tränaren blir kvar i Hultsfreds FK

Hultsfreds FK börjar förbereda sig för en säsong i division tre. Huvudtränaren Peter Jaldefeldt fortsätter, men man vet ännu inte hur det blir med lagets bästa målskyttar.

Hultsfreds FK vann division fyra och tog steget upp till trean.

Hultsfreds FK vann division fyra och tog steget upp till trean.

Foto: Privat

Fotboll2019-10-28 16:06

Hultsfreds FK vann division fyra och ska spela i division tre kommande säsong. Peter Jaldefeldt, som var huvudtränare för HFK under den gångna säsongen, blir kvar i klubben och fortsätter som huvudtränare. 
– Vi har alla förutsättningar för att göra något bra tillsammans och det är därför jag vill vara kvar, säger Peter Jaldefeldt.

Det finns dock några frågetecken kring laget inför nästa år, bland annat gällande skyttedrottningarna Laura Solterbeck och Julia Ingemarsson. 
– Julia ska bli mamma så vi vet inte riktigt hur det blir med henne. Men det hade varit ett avbräck för oss om inte hon kan spela, säger Jaldefeldt och fortsätter:
– Laura går i skolan i Växjö och åkte mellan Hultsfred och Växjö redan förra terminen. Hon har sagt att hon kanske ska spela i två klubbar, men vi får se. Känner jag henne rätt så kommer hon att vara med oss nästa säsong. 

När HFK nu ska spela i en högre division vill man gärna få in lite förstärkningar och öka konkurrensen inom laget. Man siktar också på att öka träningsmängden.
– Vi hade en testmatch för två veckor sedan där spelare från runt om i trakten var inbjudna, men jag vill inte nämna några namn än utan vi väntar till frimånaden. Vi behöver bredda truppen nu och har lagt ut lite krokar och vill gärna ge det en chans. Vi har en bra grund men behöver bara spetsa till det och få in ett antal spelare till. Sedan ska vi träna tre gånger i veckan istället för två, som vi gjort tidigare, säger HFK-tränaren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!