Tränaren Dahl Tomasson lämnar MFF

Huvudtränaren Jon Dahl Tomasson lämnar Malmö FF, skriver den allsvenska mästarklubben i ett pressmeddelande. "Vi har i samförstånd beslutat att skiljas åt. Det är tråkigt så klart", säger sportchefen Daniel Andersson.

Jon Dahl Tomasson slutar som huvudtränare i Malmö efter två succésäsonger. Arkivbild.

Jon Dahl Tomasson slutar som huvudtränare i Malmö efter två succésäsonger. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2021-12-30 15:34

Efter två framgångsrika säsonger – två SM-guld, Champions League-gruppspel och Eurppa League-playoff – har Jon Dahl Tomasson begärt att få lämna sitt uppdrag i Malmö FF.

"Det var ett svårt beslut att ta farväl, men samtidigt en bra känsla. För jag känner att jag slutar på topp med Malmö FF", säger den danske fotbollstränaren om beslutet.

"Det har verkligen varit en framgångssaga och vi har haft ett jättebra samarbete hela tiden," säger sportchefen Daniel Andersson, som uppger att klubben direkt inleder jakten på en ny tränare.

Assisterande slutar också

Även den assisterande tränaren Remy Reijnierse slutar.

När Malmö korades till svensk mästare för andra året på raken i början av december uttryckte bland annat lagkaptenen Anders Christiansen en oro för att succétränaren skulle komma att lämna.

Då sade klubbens nye sportchef Andreas Georgsson, som tillträder nu efter nyår, att han räknade med att klubben skulle få behålla Tomasson även den kommande säsongen.

Förtegen om framtiden

Jon Dahl Tomasson har själv hittills inte velat svara på frågor kring eventuella erbjudanden från andra klubbar.

– Det kommer alltid finnas klubbar som letar. Men jag är väldigt glad och stolt över att vara i Malmö. Jag jobbar extremt hårt varje dag för att hjälpa klubben. Jag har fortfarande kontrakt här, sade han till Fotbollskanalen efter Champions League-förlusten mot Juventus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!