Tränaren efter hemmaförlusten: "Är inte godkänt"

Rimforsa IF har fått en tung start på säsongen. Under måndagskvällen kom lagets andra raka förlust – när Linghem vann med 4–2 på Åsundavallen.

Tobias Lundh fick avbryta hemmapremiären mot Linghem på grund av en lårskada.

Tobias Lundh fick avbryta hemmapremiären mot Linghem på grund av en lårskada.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-10 21:56

Före sommaruppehållet åkte Rimforsa på en hedersam 1–0-förlust mot topptippade Hjulsbro. Då stod laget för en bra insats som lovade gott.

Det kan man inte säga om måndagens hemmapremiär mot Linghem. Både insatsen och resultatet var en besvikelse. Tränaren Erik Svensson suckade tungt efter 4–2-förlusten.

– Offensivt hade vi ganska bra tryck på Linghem, framför allt i den andra halvleken. Men vi har inte råd att släppa in fyra mål på det här sättet. Det är inte godkänt.

Är Linghem ett lag som ni ska besegra?

– Ja, det tycker jag. De var luriga framåt, men vi måste kunna försvara oss bättre. 

RIF fick jobba i uppförsbacke under i stort sett hela matchen.

– 0–1 kom nästan direkt. Det var en långboll där vi hade dålig ansvarsfördelning. Vi borde ha fått bort den bollen, säger Erik Svensson.

Rimforsa lyckades kvittera två gånger. Hilding Djerf gjorde 1–1 före pausvilan och i den 66:e minuten satte David Lund 2–2. Då hade hemmalaget segervittring.

– Istället kom 2–3 nästan omgående efter en spelvändning. En stund senare kom även 2–4. Vi gjorde en del byten som gav energi, men målmässigt kom vi aldrig ikapp. Det blev många "nästan-chanser".

Nu hoppas Erik Svensson på en uppryckning till nästa seriematch, borta mot Hemgårdarna på söndag.

– Rent generellt var vi inte på plats i dag. Det var många onödiga bolltapp och dålig kvalité i passningsspelet. Det finns inga ursäkter, utan nu gäller det att vi gör två bra träningar i veckan och laddar om. Jag vet att vi kan så mycket bättre.

Några extraplus...?

– Tobias Malmberg gjorde en bra match som mittback. Även Daniel Borgnys inhopp är värt att lyfta fram.

Noterbart är att lagkaptenen Tobias Lundh fick avbryta hemmapremiären efter drygt 20 minuters spel, på grund av en lårskada.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!